https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

After End – punk hard rokovci, ki želijo okrepiti bend s pevcem

5.12.2013  

Skupina After End preigrava dobri stari punk rock s pridihom hard rocka. Trenutno jo sestavljajo trije člani, že dalj časa pa iščejo pevca. Druženje, trdne prijateljske vezi in podobni cilji uspešno združujejo skupino.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kdaj in kako se je začela glasbena pot, kdo so člani After End?

Začela se je jeseni 2009, na pobudo zdajšnjega bobnarja in bivšega basista. Do danes je bilo veliko menjavanja članov. Trenutno zasedbo sestavljamo trije člani: Filip Horvat (kitara), Rok Kovačič (bas kitara), Mitja Domonkoš (bobni).

After End - kako ste se odločili za to ime, ali ima kakšen poseben pomen?

Čist preprosto. Končali smo obdobje osnovne šole in zato ime After End, saj pomeni »po koncu«. V našem primeru po koncu obdobja.

Vaša postava se je skozi čas zamenjala, kaj je bil vzrok za menjavo članov in ali je sedaj vaša postava popolna ali še vedno iščete kakšen "manjkajoči člen" v bendu?

Ja tako je. Vzrok je bil v neresnosti članov. Trenutno smo samo trije člani, manjka nam pa že dalj časa pevec!

Kakšno zvrst preigravate in od kod navdih, kdo so vaši vzorniki?

Preigravamo dobri stari punk rock s pridihom hard rocka. Vprašanje z vzorniki je vedno težko, saj obstaja veliko zelo dobrih glasbenikov na sceni. Seveda vzorniki so, ampak trudimo se biti čim bolj inovativni in igrati na čim bolj svoj, edinstven način.

Igrate predvsem priredbe, morda tudi kakšne avtorske pesmi?

Igrali smo predvsem priredbe, zdaj pa delamo na avtorski glasbi, v mislih za prihodnosti pa je seveda album. Vendar pa ne moremo uresničiti svojih sanj brez dobrega vokala, ki ga trenutno še iščemo.

Igrali ste na koncertih, kateri je bil do sedaj vaš najboljši koncert in zakaj?

Ja igrali smo na veliko koncertih in vsak posebej je na nek način dober. Če pa že moramo izbrati pa bi to bil koncert na Maratonu Treh Src v Radencih, leta 2010, ki nam je bil kot odskočna deska v svet glasbe.

Kaj pa vaš prvi koncert? Kje in kdaj se je zgodil in kakšni so bili vaši občutki?

Prav ta koncert v Radencih, omenjen eno vprašanje nazaj, je bil naš prvi. Občutki so bili fantastični, seveda razumljivo za prvi koncert.

After End - Besede za slovo (live)

Se vam je morda na koncertu zgodila že kakšna zanimiva prigoda, ki bi jo morda delili z nami?

Sami koncerti so že sami po sebi zanimive prigode, saj se vedno dogaja nekaj posebnega. Izpostavil pa bi dogodek v Petišovcih, ko smo igrali na prireditvi imenovani Tepih Na Paleti. Ob 23.00 je napočil naš čas, da gremo na oder, na kar se zavemo, da enega člana, natančneje kitarista več ni med nami. Seveda smo takoj vedeli za kaj gre, saj je takrat bil samskega stanu (smeh).

Mnogo mladih bendov nastane precej hitro in prav tako hitro tudi po nekaj odigranih koncertih ter izdanem prvem demo CD-ju razpade. Zakaj mislite, da pride do tega?

Nekateri bi temu rekli easy come and easy go, vendar pa ni vedno tako preprosto. Edino kar je pomembno je to kakšen namen imaš z bendom in sporočilo, ki ga želiš predati ljudem, ki te poslušajo. Nekateri bendi se tega ne zavedajo in kar tako, čez noč, hočejo priti do slave in denarja. Takrat se jim sanje kar hitro lahko razblinijo.

Kakšen je vaš recept za uspešen band?

Druženje, trdne prijateljske vezi in kar se da podobne cilje, saj le tako lahko bend na dolgi rok ostane skupaj.

Kakšni so vaši cilji za prihodnost in ali vas bomo lahko spet kaj kmalu videli na kakšnem odru v Pomurju?

Cilji so preprosti (za povedati). Najprej najti pevca, za tem posneti album in nato igrati na čim več koncertih. Upajmo, da se čim prej spet vidimo na glasbenih odrih.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2013 ob 16:04 irokeza gost

      PUNK´S NOT DEAD !!! bravo dečki

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2013 ob 16:20 ČINČ gost

      Draga deca . Prvo trbej znati ka ščejte ! ? Če ščejte biti glazbeniki , te se morate ukvarjati z GLAZBO ! Muzika je nej žaganje drv ali rejzanje železa ! ? Igrati se trbej nafčiti ! PA potem pevec itd ..... Ka nete delali sramoto sebi pa starišon ! ? Vsi v GLASBENO ŠOLO !

      1 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2013 ob 16:36 činč minč gost

      če kaj ne razmiš te tou še ne pomejni ka je tisto nej vrejdi. malo se preveč pametnoga delaš glede na tou ka si nekak nej glih fejst razglejdani.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.12.2013 ob 16:44 zip gost

      Meni se zdi kar v redu, posebej ritmično so ok.posebej bobnar mi je všeč, dobro..vokal ni glih ok..bojo pa pri drugem komadu popravili..vokalistu je mal prenizko, tisti pa, ki poje v ozadju oktavo višje se pozna, da že bolj obvlada. Skratka dečki, sam tako naprej.. l.p.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2013 ob 19:19 musiclover gost

      če nucate vokalista, se priporočan! :D

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.12.2013 ob 19:44 irokeza gost

      pa mogoče bi lahko nekak spremenili ime. After End spominja na kakšen bend za veselice in poroke kot pa na punk bend.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.12.2013 ob 9:20 čiča gost

      končno bend ka popejvle v slo jezike, respect!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.