https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nebo nad Mursko Soboto te dni v znamenju pisanih balonov

06.12.2013 ob 10:00  

Te dni lahko nad Mursko Soboto in okolico znova spremljamo pisano druščino toplozračnih balonov. Danes bodo preleteli tudi Miklavžev sejem.


Med 5. in 8. decembrom v Prekmurju potekata že 4. Trdicionalni Miklavžev balonarski festival in Državno balonarsko prvenstvo s toplozračnimi baloni, ki ju prirejata Balonarski klub Roto in Lovenjakov dvor. 16 balonarjev se meri v disciplinah, kot so Lisica, Night glow, Ladjice potapljat, Memorila Gordona Bennetta, spremlja pa jih več balonarjev, ki ne sodelujejo v tekmovalnem delu. V tekmovalnem delu se bo za zmago borilo osem slovenskih, pet čeških, dva madžarska in en hrvaški balonar.

Tekmovalni del, ki naj bi predvidoma ob ugodnih vremenskih razmerah potekal od četrtka do sobote, spremljajo tudi številne zanimive prireditve. Ena atraktivnejših je tradicionalni polet čez Miklavžev sejem v Murski Soboti, ki se bo zgodil danes okoli 14. ure, z balonarji se boste lahko družili na Miklavževem sejmu, v soboto bo v Lovenjakovem domu v Polani potekal varnostni seminar balonarjev, ob koncu srečanja pa bodo podelili priznanja najboljšim udeležencem.

Miklavžev balonarski festival je še ena prireditev, ki prispeva k promociji pomurskega turizma. Kot so povedali organizatorji, je cilj prireditve, da bi tekmovalci in obiskovalci iz tukajšnje balonarske prireditve tudi v bodoče odhajali zadovoljni ter da bi za organizacijo še naprej dobivali odlične ocene in pohvale, saj na tak način najbolje predstavljajo svoj klub, občino in nenazadnje tudi Slovenijo.

Balonarstvo ima v Pomurju bogato tradicijo. Prvi balon je v Ženavljah pristal že leta 1934, v Rakičanu je bilo leta 1994 organizirano evropsko prvenstvo v balonarstvu, med Pomurci pa se ob aktivnih balonarskih klubih najde kar lepo število navdušencev tega športa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.