https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Turnišču proslavili 10 let otroškega pevskega zbora

Turnišče, 07.12.2013 ob 9:00  

Na Osnovni šoli Turnišče so proslavili 10. obletnico otroškega pevskega zbora Vrtca Turnišče.


Prireditev je odprlo 34 otrok Otroškega pevskega zbora (OPZ) Vrtca Turnišče s pesmijo Eko himna Vrtca Turnišče. Predstavili so se še z ljudsko pesmijo Marko skače in Gugalnica, ob spremljavi Mateja Pucka na klavirju ter zborovodkinje Stanke Perčić. Sledili so jim otroci iz OPZ Muzikalčki iz Vrtca Bistrica, ki so zapeli pesmi Ježek in medved ter Kdo sonce na nebu tolaži. V zboru je sodelovali 17 otrok pod vodstvom zborovodkinj Valentine Gjura in Andreje Kelenc.

V otroškem pevskem zboru dvojezičnega Vrtca Dobrovnik je sodelovalo 16 otrok, ki so zapeli Rdeča žoga in Harkály kopogat. Zborovodja OPZ Vrca Dobrovnik je Bojan Koltaj. Zatem je oder zavzelo 20 otrok Vrtca iz Murske Sobote pod vodstvom zborovodkinje Cvetke Serec. Soboški otroci so se predstavili s Polžjo uspavanko in z Malim modrijanom.

Kulturno umetniško društvo Žiškovec se je predstavilo s spletom medžimurskih otroških iger. V nastopu je sodelovalo 27 otrok pod vodstvom vodje otroške folklorne skupine Katrin Kotur in ob spremljavi vodje tamburašev Nikole Kraljića. Otroški pevski zbor Osnovne šole Turnišče se je pod vodstvom Mateja Pucka predstavil s pesmijo Kje je luna in Tri race, tri pure.

OPZ Pojoče bučke se je ob spremljavi zborovodkinje Anamarije Krvišek in ob spremljavi Mateja Pucka na klavirju predstavil s pesmijo V šolo in En ten tenera. V zboru je sodelovalo 50 otrok. Mešani pevski zbor Turnišče v zasedbi 40 otrok, je zapel pesmi iz mladinskih filmov – Gremo v kino ob spremljavi zborovodkinje Anamarije Krvišek.

Mladi Pomurci so predstavili Mix otroških pesmi in The lion sleep tonight. Za konec pa so nastopili še enkrat otroci OPZ Vrtca Turnišče. Zapeli so pesmi Lužarska, Tinca je dobila in Otroci enega sveta ob spremljavi zborovodkinje Stanke Perčić in ob spremljavi Mateja Pucka na klavirju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2013 ob 11:45 KUPINAR gost

      Najbolj so bile mikavne vzgojiteljice in tovarišice ! IZ M . Sobote itd....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.