https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Kobilju potekala tradicionalna prireditev Družina poje

Kobilje, 09.12.2013 ob 8:00  

V Kobilju je v soboto 7.12.2013 ob organizaciji JSKD, Občine Kobilje in Kulturnega društva Kobilje potekala že 19.leto zapored prireditev DRUŽINA POJE.


Na prireditvi je nastopilo13 družin. Kot prva se je predstavila družina Vugrinec-Drevenšek iz Kobilja in Starš. Druga sta nastopila zakonca Šernek iz Čerenšovec, za njima pa družina Stajnko iz Vidanovcev, KD Anton Krempl iz Male Nedelje. Nastopila je tudi družina Gornjec iz Dokležovja, zakonca Donko iz Gornje Bistrice,družina Zavolovšek iz Gornjega Grada, Skupina Zvonček iz Bogojine, Sestre Jakob iz Dobrne, Družina Gregorc, ki nastopa v okrilju prosvetnega društva Anton Brezenšek iz Frankolovega, družina Ferlin pod imenom Tamburice od Murice iz Dokležovja, sestre Nedeljko iz KD Podgorci pri Ormožu, družina Strmšek iz Katoliško kolturnega društva Zreče, ter Ženska vokalna skupina Grlice in tamburaška skupina HKUU Sveti Martin na Muri. 

Prireditev je bila lepo obiskana kar je dokaz, da drugo leto praznuje 20. letnico. Na obrazu obiskovalcev je bilo videti, da si ne le občani, tudi obiskovalci iz sosednjih krajev želijo takšnih prireditev še več. Letos je prireditev bila pod geslom VEČER TOPLINE, KI GA NE POZABIŠ. Vredno je omeniti, da so na koncu vsi nastopajoči, kot tudi vsi obiskovalci zapeli Slakovo pesem V Dolini tihi, ki je že dolgo ponarodela. 

Da služi svojemu namenu, pa je ponovno prišla do izraza tudi dvorana za izvajanje kulturnih dejavnosti na Kobilju, ki je nova in daje pečat prireditvam, kot je Družina Poje. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

FOTO: Sebastijan Bukovec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2013 ob 9:17 gost gost gost

      Lepa prireditev in vse čestitke organizatorju in vasi Kobilje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2013 ob 11:20 PEVEC gost

      Lepa prireditev ! Zdaj pa bi že bil tudi čas, da starejši dajo mesto mlajšim ! Pa malo več oglaševanja bi bilo potrebno , da ljudje več informacije dobijo ! Duet potem ni družina ! ?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.