https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Dvoranski športi: Dejan Vajs postal svetovni prvak v kickboksu

09.12.2013 ob 12:00  

Minuli vikend je v dvoranskih športih prinesel polovične uspehe. Zmagovali so odbojkarji in odbojkarice, izgubljali so rokometaši. Najbolj pa je navdušil Dejan Vajs iz okolice Gornje Radgone, ki je v turški Antalji postal svetovni prvak v kickboksu v kategoriji wako.


ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi trinajstega kroga 1. DOL za moške v Murski Soboti v maratonskem dvoboju premagali Krko s 3:1 (-26, 42, 17, 26) za Panvito sta največ točk dosegla Bogožalec (26) in Pelemiš (23), za Krko pa  Brulec (23). Ekipa Panvite Pomgrada zaseda tretje mesto na lestvici. Naslednjo tekmo igrajo, v soboto ob 20.00 pri prvouvrščeni ekipi Calcit Volleyball.

Več o tekmi si lahko ogledate TUKAJ.

Odbojkarice Keme Puconci so v devetem krogu 1. DOL v gosteh zanesljivo premagale ekipo Braslovče, rezultat je bil 0:3 (20:25, 19:25, 20:25). Ekipa ostaja na drugem mestu. V naslednjem krogu, v soboto, gostijo ekipo Zgornja Gorenjska.

Odbojkarice M. Sobote so v osmem krogu 2. DOL za ženske VZHOD v gosteh premagale ekipo ŽOK Mislinja, ki se nahaja na zadnjem mestu, rezultat je bil 0:3 (19:25,20:25,21:25). Soboške odbojkarice ostajajo na sedmem mestu. V naslednjem krogu, v petek ob 19.30, gostijo ekipo ŽOK AC Prstec Ptuj, ki zaseda tretje mesto na lestivici.

KOŠARKA

Košarkarji Radenske Creativa so v osmem krogu izgubili z ekipo Hrastnika z rezultatom 73:71. Soboški košarkarji po tem porazu nahajajo na predzadnjem, 13. mestu. V devetem krogu, v petek ob 19.00, doma igrajo z ekipo Kolpa Črnomelj.

ROKOMET

Rokometaši Pomurja so po porazu v pomurskem derbiju doživeli nov poraz. Tokra proti ekipi Hrpelje Kozina z 31:29 (9:14). Naslednja tekma jih čaka v petek, ko se igralci odpravljajo na dvoboj v Ljubljano, k ekipi Krim - Olimpija. V gosteh so izgubili tudi rokometaši Arcont Radgone z 28:20 (15:11). V soboto ob 19.00 bodo rokometaši Arconta gostili ekipo Rudarja. Pomurje zaseda 10. mesto na lestvici, Arcont Radgona je mesto višje.

Kickboks

25-letni Dejan Vajs iz okolice Gornje Radgone je v turški Antalji postal svetovni prvak v kickboksu v kategoriji wako, potem ko je v finalu premagal latvijskega tekmeca Pavelsa Haritonovsa. Pomurski kickbokser Dejan Vajs je še enkrat več dokazal, da je mojster tega športa. Po lanskem naslovu evropskega prvaka in predlanskem naslovu svetovnega podprvaka, je na letošnjem prvenstvu stopil na sam svetovni vrh. Na poti do tja je premagal najprej Italijana, nato Francoza, na koncu pa še Latvijca Pavelsa Haritonovsa.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.