https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Beltincih drugi tek prvega adventnega tekaškega pokala

10.12.2013  

Društvo Labda Beltinci, Športno društvo Sloparca Beltinci, Športna zveza Beltinci in Občina Beltinci so v Športnem parku Beltinci organizirali drugi tek prvega Adventnega tekaškega pokala.

Približno 60 udeležencev teka in še nekaj toliko obiskovalcev ter navijačev na samem dogodku se je družilo na Labda Beach centru, kjer so organizatorji poskrbeli za dobro označeno progo po trim stezi parka, ogrevan šotor in nekaj kurišč z odprtim ognjem ter seveda s ponujenim čajem in kuhanim vinom poizkušali nuditi udobje vsem udeležencem na športno-rekreacijski prireditvi v tem, že krepko zimskem času na prostem.

Tek po beltinskem parku je bil organiziran v sklopu prvega Adventnega tekaškega pokala in je bil drugi tek zapovrstjo. Vikend pred tem so svoje odtekli že v Krogu. Iz Beltincev pa se karavana Adventnega teka seli v Odrance, kjer bo tretji tek. Sam pokal za katerega se tekači in tekačice potegujejo pa bo podeljen na zadnji adventni vikend in sicer v soboto 21.12.2013 v Bratoncih.

Idejo in premierno organizirane teke v decembru podpirajo tudi zveneča imena teka v Sloveniji in širše. V Krogu so se lahko pohvalili z gostjo Sonjo Roman. V Beltincih pa so poleg dveh domačink Katje Vrdjuka in Katje Baša, gostili tudi Mojco Grandovec. Slednja je bila leta 2011 zmagovalka ljubljanskega maratona na 10 kilometrov, lansko leto pa je zmagala tudi na državnem prvenstvu na 3000 metrov, na 5000 metrov pa je postala podprvakinja.

Odzivi in pohvale tekačev, tekačic in obiskovalcev glede organizacije so bili zelo pozitivni, saj jim je bil zanimiv razgiban tern za tek in optimalna dolžina kroga. Ker so organizatorji v takšnem obsegu dogodek organizirali prvič so veseli in optimistično gledajo v prihodnost Adventnega tekaškega pokala in seveda, da lokalno in širše še naprej, s tovrstnimi dogodki, dvigajo zavedanje ljudi v bolj zdrav in družaben način življenja.

S svojim obiskom je tekaško prireditev počasti tudi župan Občine Beltinci, kateri je skupaj s predsednikom Športne zveze Beltinci, podelil nagrade najboljšim. »Zahvaliti se moramo tudi uradnim sodnikom teka, ki prihajajo iz atletskih krogov, javnim delavcem iz Beltinec, Boštjanu Rousu za slikovno gradivo in vsem ostalim, ki so na kakršen koli način dali svoj doprinos k dobro speljani športno-rekreacijski prireditvi, ki ima svojo vizijo in ambicije v prihodnje. Tako Vas vabimo, da ste z nami 14.12. v Odrancih in seveda v Bratoncih, v soboto 21.12.! Ob lepih spominih, ki bojo ostali zaradi skupnega dobrega sodelovanja in povezovanja, Vas lepo pozdravljamo in Vam želimo lep in vesel december, ter lepe praznike, ki so pred nami,« so se zahvalili organizatorji.

Več o Adventnem tekaškem pokalu lahko izveste na Facebook-u pod istoimenskim naslovom. Podrobnejše rezultate adventnega teka v Beltincih pa v spodnji priponki.

FOTO: Boštjan Rous

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    10.12.2013 ob 13:21 tekač gost

    Končno nekaj kaj je organizirano na nivoju kot se spodobi.

    7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    10.12.2013 ob 15:11 še en tekač gost

    lepo prijetno, pa še denarne nagrade. Pohvale. Pa pravijo, da je kriza

    6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    10.12.2013 ob 17:08 DULE gost

    Tukaj kjer ga nebi bilo potrebno , tukaj je . Župana mislim !Drugič je lahko županov tek ! Na drugih bolj pomembnih prireditvah , ga ni , ker ga je , in ga tudi mora biti SRAM ! Tole si lahko šteje , za velik občinski projekt . Sramota

    3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    11.12.2013 ob 11:48 obiskovalec-navijač gost

    Čestitke, da ste organizirali ta tek, vsaka vam čast. Vendar mi nekaj ni všeč. Že na prvem teku je bila tekačica Romanova, ki je bila povabljena.Vse lepo in prav, vendar se gre na tem teku tudi za denarne nagrade in vsi vemo, da si je nagrado za prvo mesto lahko pritekla samo ona, ker je profesionalka. Mislim pa, pa tudi komentarjev sem slišal več na tem teku in tudi na teku v Beltincih. Čestitke za njen tek, vendar po mojem je ta tek za pomurske tekače. Tako se je zgodilo tudi na teku v Beltincih. Obisk zelo velik, z veliko pokrajin, uspešni tekači. Vendar se mi tudi ne zdi fer do domačih tekačev, da denarne nagrade poberejo tekači iz drugih regij - vem da so boljši, vendar potem naj ti tekači ki tečejo in trenirajo v večjh klubih, imajo svoje tekmovanje. Tako domači tekmovalci in tekmovalke nimajo sploh možnosti, da si pritečejo kako nagrado. Ne razumite me napak, nič nimam proti tem tekmovalcem, vendar bi na teh 4 tekih morali dati možnost za višje rezultate pomurskim tekačem.

    6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    11.12.2013 ob 17:53 obiskovalec_tekač gost

    Se strinjam s tem, vendar morate / moramo razumeti, da če se organizira tek se ne da preprečiti da ne bi dovolili nastopa tudi dobrim tekmovalcem, saj je tekmovanje odprtega značaja, pač pride kdor hoče ki ima voljo do teka. Saj kot sem na rezultatih zasledil tekmujejo tudi pomurski tekači, ki so konkurenčni najboljšim. Drugače pa super ideja za organizacijo takšne tekaške prireditve.

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    11.12.2013 ob 18:30 jakapate gost

    obiskovalec-navijač ti tekači, ki so tekli na tem teku, tečejo iz ljubezni do teka, ne zaradi denarnih nagrad. ponavadi majo probleme z udeležbo "tujih tekačev" predvsem starši tekačev, ki svojega otroka kujejo v zvezde, potem pa pride pač nek "tujec" ki ga postavi na realna tla. vendar se pravi tekač ne bo obremenjeval s porazom, če je odtekel najboljše kot lahko.če je trenutno nekdo boljši je pač boljši. kvečjemu mu je lahko to samo motivacija za naprej za več in kvalitetnejši trening. če nebi bilo "tujcev" bi v članski konkurenci nastopilo bore malo tekačev, tako pa se je nabralo kar lepo število. domači tekači pa naj ta tek jemljejo kot orientir koliko jim še manjka....

    1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    13.12.2013 ob 8:31 KAR NEKDO gost

    Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi morale denarne nagrade biti samo za domače tekmovalce. Tudi drugod je že bilo, da so seveda lahko tekli vsi, denarne nagrade pa so dobili le tekmovalci iz občine organizatorja. Sicer pa kot sem slišal že na teku, je baje en od tekmovalcev, ki je poškodovan in ni tekel, obvestil druge klube o teku in zato so se tudi prijavili na tek. Me zanima kako bi bilo, če bi on sam tekel.

    1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.