https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Likovno društvo Gornja Radgona obeležilo 15-letnico obstoja

15.12.2013 ob 12:45  

V galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni so odprli sklepno društveno razstavo za leto 2013, s katero so obeležili 15-letnico obstoja in uspešnega delovanja Likovnega društva Gornja Radgona.


Ob otvoritvi razstave, ki bo na ogled vse do srede januarja prihodnje leto, sta prisotne pozdravila aktualna Tatjana Mijatovič in predsednik OI JSKD Gornja Radgona Milan Nekrep, ki je društvo imenoval za najbolj uspešno v Gornji Radgoni.  

Radgonski likovniki so se javnosti predstavili z društveno razstavo in z izdelki, ki so jih avtorji sami izbrali, brez določene teme. Razstava kaže na raznolikost likovnega izražanja vsakega posameznika in nima rdeče niti – namenoma –  rdečo nit vleče vsak posameznik, kot individuum, ki ostaja zvest svojemu likovnemu izrazu z željo, da ga izboljša in pili.

Predstavilo se je 31 avtorjev v različnih tehnikah (akril na platno, olje na platno, fotografija, enkavstika, skulpture, pastel tehnike ...). Ob otvoritvi razstave je tudi predsednica društva Tatjana Mijatovič čestitala vsem avtorjem razstavljenih del. »Ob tem iskrena hvala vsem, ki nas kakor koli podpirate (sponzorsko, medijsko, vsem obiskovalcem razstav, tistim glasbenikom in drugim umetnikom, ki nastopate na naših razstavah). Prepričana sem, da smo z dosedanjim kakovostnim delom tudi mi dodali svoj prispevek v zakladnico slovenskega ljubiteljskega ustvarjanja in s tem upravičili pričakovanja vseh, ki verjamejo v nas.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.