https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pri Frangežu „Vilinski simboli“ in tri nove vrhunske penine

16.12.2013 ob 9:00  

 Hiša penine Frangež v Hercegovščaku pri Gornji Radgoni je gostila izjemno zanimiv dogodek, s pestro in izbrano družbo, ki so ga poimenovali „Peninafest 2013“


V družbi elitnih gostov so v Hiši penin Frangež predstavili knjigo „Vilinski simboli“ in tri nove vrhunske penine, za zabavo pa je skrbela Neisha in Maja Založnik.

Med posebnimi gosti so bili tudi: akademski slikar Jure Cekuta, aktualna Slovenska vinska kraljica Neža Pavlič, nekdanja kraljica Radgonsko-Kapelskih goric Janja Korošec; lepotici (misica) Tadeja Ternar in (sanjska ženska) Miša Margan, mariborski frizer, ki skrbi za pričeske mnogih znanih oseb, Smiljan Škarica; prišel je tudi Činč …

Program je povezoval nekdanji radijec Andrej Okreša. Zgodba zase je bila tudi modna revija, kjer so štiri manekenke in en maneken, v petih izhodih, predstavili najnovejše kreacije znanega pomurskega modnega kreatorja Aleša Černija. Predstavili so  najnovejši penini iz njihove hiše penin: Vilinska penina oplemenitena z vilinsko energijo sreče ter dve penine iz kolekcije Art wine: ekstra suh traminec in ekstra suh modri pinot kot belo vinifikacijo. Vse predstavljajo prestižno linijo Frangeževih penin, kar potrjuje tudi cena, saj se prva prodaja za 30, drugi dve pa za 100 evrov. Obe penini sta že prejeli medalji na prestižnem ocenjevanju penin v Londonu, kjer je med več kot 5000 vzorci iz celega sveta bilo nagrajenih manj kot pet odstotkov vzorcev in med njimi sta bili tudi njihovi penini, sta med drugim povedala Frangeževa.

Seveda so predstavili še eno penino, ki je povezana z izidom knjige „Vilinski simboli“, torej Vilinsko penino, ki naj bi predvsem pomenila srečo in zdravje. Penina je plod prijateljstva med avtorico knjige Mayo Peron, omenjeno znano slovensko pevko zabavne glasbe, skladateljico in pianistko Neisho, ter solastnico Hiše penin Frangež, Valerijo. In poleg pokušanja čudovite penine, je avtorica Maya Peron predstavila omenjeno knjigo o vilinskih simbolih, katero je poimenovala „Vilinski simboli – Začni? Včeraj!“. Poudarila je, da nam „nikoli niso dani večji izzivi, kot smo jih sposobni premagati“.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija