https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi v Radencih zbirni center odpadkov

18.12.2013 ob 11:00  

Tudi v radenski občini, natančno v bližini lovskega doma Jež, je pričel obratovati povsem nov zbirni center za ločene frakcije za potrebe vseh občanov radenske občine.


K pristopu ureditve slednjega je občina pristopila skupaj z izvajalcem gospodarske javne službe za zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov družbo Saubermacher Slovenija, d.o.o. Občina je za potrebe zbirnega centra za 70.000 evrov kupila slabih 20 arov zemljišča, izvajalec Saubermacher Slovenija, d.o.o, ki bo z zbirnim centrom tudi upravljal, pa je financiral gradbena dela, ki so končana v rekordnem času, ter zbirni center opremil z vsemi potrebnimi kontejnerji in posodami za zbiranje in začasno hranjenje vseh vrst ločenih frakcij. Vse skupaj je stalo okoli 30.000 evrov.

Zbirni center bo odprt ob sobotah, med 8. in 12. uro, v njem pa bodo brezplačno prevzemali vse ločene frakcije. Brezplačno zbiranje bo potekalo na podlagi obvezne identifikacije osebe, ki je ločene frakcije dostavila v zbirni center in zajema obvezno predložitev osebnega dokumenta s fotografijo ter odrezek o zadnjem plačilu storitev ravnanja z odpadki družbe Saubermacher Slovenija, d.o.o. Brezplačno se bo prevzemalo odpadke, kot so papir, karton, steklo in steklena embalaža, plastična, kovinska in mešana embalaža, tekstil, oblačila, lesena embalaža in les, avtomobilske gume (na gospodinjstvo do maksimalno 50 kg gum na leto) ipd. Na njem bodo občanke in občani iz občine Radenci, lahko oddajali tudi kosovne odpadke. V zbirnem centru se ne bodo sprejemali odpadki, ki nastajajo v gospodarskih dejavnostih (proizvodnja, obrt, kmetijstvo). Podjetja in samostojni podjetniki so namreč, skladno z zakonodajo, dolžni skleniti pogodbo z ustreznim pooblaščenim zbiralcem in predelovalcem odpadkov.

Več fotografi v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija