https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Moravske Toplice se bo prihodnje leto zadolžila za milijon evrov

Moravske Toplice, 23.12.2013 ob 7:00  

Svetniki in svetnica občine Moravske Toplice so v četrtek, 19.12.zasedali 27. redno sejo, na kateri so v prvi obravnavi sprejeli osnutek proračuna za leto 2014. V letu 2014 bo potrebno zadolževanje, med največimi investicijami pa sledita gradnja pomurskga vodovoda in obnova ceste med Nošinci in Martjanci.


OS Občine Moravske Toplice je na svoji 27. seji v prvi obravnavi sprejel osnutek proračuna za leto 2014. Odhodki proračuna pri tem znašajo 8,9 milijonov evrov, predvideni odhodki so manjši od odhodkov, zaradi tega se bo morala občina v prihodnjem letu zadolžiti v višini enega milijona evrov. Zadolžitev občine je bila predvidena že v letošnjem letu, vendar ta ni bila potrebna zaradi zamika nekaterih investicijskih projektov, je pojasnil župan Alojz Glavač. Pri obrazložitvi proračuna je župan še poudaril, da bo v letu 2014 težko zagotoviti potrebna sredstva, zaradi tega so  bili pri pripravi proračuna realni.

Investicijski odhodki so predvideni v višini 3,17 milijonov evrov, investicijski transferji pa v višini dobrih 0,5 milijona evrov. Največji investicijski projekt v naslednjem letu bo gradnja pomurskega vodovoda, ki bo znašal v Občini Moravske Toplice okrog milijon evrov, druga velika investicija pa bo obnova ceste med Noršinci in Martjanci v vrednosti nekaj manj kot pol milijona evrov ter nadaljevanje izgradnje kanalizacijskega omrežja v Filovcih. V razpravi je med tem svetnik Štefan Kodila povedal, da je po njegovem mnenju premalo predvidenih sredstev iz državnih in evropskih razpisov, pri tem pa še dodal, da bi konkretno za obnovo ceste med Noršinci in Martjanci bilo možno najti kak drug vir financiranja. 

Občinski svet je bil seznanjen s strani župana tudi o začasnem financiranje za obdobje prvih treh mesecev prihodnjega leta oziroma do sprejema proračuna, ki je predvideno že v mesecu januarju prihodnjega leta.

OS je obravnaval in sprejel tudi načrt pridobivanja nepremičnega premoženja za leto 2014 in načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Moravske Toplice za leto 2014.

Zaradi pomisleka o pravilnosti nekaterih ledinskih imen je OS preložil na prihodnjo sejo sprejem odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju Moravske Toplice za leto 2014.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2013 ob 20:21 mini pamet gost

      tan nemajo LDS genialcof v občinskem svetu kak jih mamo v MS

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.12.2013 ob 22:27 Jojo gost

      Če bi bil aktualen župan, in bi si želel stolčka v naslednjem mandatu, bi tudi vzel kredit.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.12.2013 ob 10:45 Bojan gost

      Tolko za razmislek, to je predvideno zadolževanje, saj je bilo isto vzdajšnjem proračunu, pa se ni zadolžila. Pa še toliko ka nete na pamet nekaj čvekali: občina odplačuje še dva kredita od Cipota......SREČNO 2014

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.