https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Seja v Murski Soboti prinesla novega urednika Soboških novin Tadeja Buzetija

Murska Sobota, 24.12.2013 ob 12:50  

Včeraj je v Murski Soboti potekala 22. redna seja Mestnega sveta občine Murska Sobota, kjer so svetniki več ur med drugim odločali o predlogu odloka o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2014 ter kadrovskih zadevah.


Svetniki nasprotujejo zadolževanju v višini 2 milijonov eurov

Predlog proračuna za prihodnje leto predvideva zadolževanje v višini dveh milijonov evrov, s čimer se nekatere svetniške skupine nikakor niso mogle strinjati, zato so v v svetniški skupini LDS, podali predlog sklepa, da naj zadolževanje ne bi presegalo 800 tisoč evrov. Po besedah Gujta je predvideni proračun za leto 2014 »eksplozivna mešanica zadolževanja, dober župan bi moral znati priti do sredstev brez kredita in zadolževanja občine.« Tudi svetniška skupina SD je izzvala župana Štihca z opazko, da se v vseh letih, odkar je župan soboške občine, soboška občina nikoli ni prenehala zadolževati.

Župan je obrazložil, da je kredit v višini 2 milijonov evrov namenjen za izvedbo šestih projektov, in sicer za oskrbo s toplotno energijo oziroma širitev toplovodnega omrežja v vrednosti 850 tisoč evrov, novogradnjo vrtca Gozdiček - 600 tisoč evrov, energetsko sanacijo enot vrtca Murska Sobota - 200 tisoč evrov, dograditev učilnic na četrti osnovni šoli - 150 tisoč evrov, gradnjo južne obvoznice  - 140 tisoč evrov in energetsko sanacijo objektov Zdravstvenega doma - 60 tisoč evrov. Opozoril je svetnike, da bo s sprejetjem predloga sklepa svetniške skupine LDS, da zadolževanje naj ne bi presegalo 800 tisoč evrov, ogrožena izvedba nekaterih projektov, vendar so svetniki kljub temu sprejeli sklep, da se občina naj ne zadolži za 2 milijona evrov. Predlog proračuna za prihodnje leto znaša dobrih 22 milijonov evrov na prihodkovni in slabih 24 milijonov evrov na odhodkovni strani.

Mestni svet ni sprejel sklepa programa čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode

Na 22. seji so svetniki sprejeli sledeče sklepe: predlog odloka o koncesiji za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota, sprejeli so sklep o potrditvi Programa oskrbe s pitno vodo za obdobje 2014-2017, sprejeli so sklep o potrditvi odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode ter soglasno sprejeli sklep soglasje k določitvi cene stroritve pomoč družini na domu in določitvi subvencioniranja cene storitve pomoč družini na domu za leto 2014. V nadaljevanju je direktorica Razvojnega centra Murska Sobota mag. Mojca Breščak predstavila Vizijo razvoja Mestne občine Murska Sobota za obdobje 2014 - 2020 kot Zelene Mestne občine Murska Sobota.

Za urednika Soboških novin v tretje izglasovali Tadeja Buzetija

Na seji so javno, v tretje, za štiriletni mandat odgovornega urednika javnega glasila Soboške novine izglasovali Tadeja Buzetija, ki je bil izglasovan s šestnajstimi glasovi za in devetimi proti, od prisotnih petindvajsetih svetnikov. V svet javnega zavoda SB Murska Sobota je bila v tretje izglasovana Jolanda Prelec Lainščak. Tomaž Dundek je bil z glasovanjem razrešen članstva v svetu zavoda RIS, svetniki so soglasno za preostanek mandata potrdili Jožeta Casarja. Svetniki so podprli tudi Gaby Flisar za direktorico Javnega stanovanjskega sklada MOMS in Cvetko Škafar za svet javnega zavoda Srednje zdravstvene šole.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2013 ob 14:41 bumbar gost

      Zanijma me, če je Nataša Horvat že županja ali še nej. Prosim za info.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. copicar
      24.12.2013 ob 19:02 copicar

      Nemreš vrvati ,nekšni LDS (keroga nega nindi več edino še prinas )se buni za proračun ??? Malo naj LDS pogledne kelko so njihovi člani dobili kreditov v nlb, pro banki ....za to se nejste bunili ?Seveda ka nej ,vej do davkoplačevalci vse to poplačali za osvežitev spomina Spisek največjih kreditov ki jih je podelila NLB v času Kramarja: 1.) SCT(-84 milijonov €) 2.) Vegrad (- 85 milijonov €) 3.) Primorje (- 72 milijonov €) 4.) Kraški zidar (- 23 milijonov €) 5.) Viator Vektor (- 51 milijonov €) 6.) Istrabenz (- 20 milijonov €) 7.) Merkur (- 23 milijonov €) 8.) Energoplan (- 95 milijonov €) 9.) GP Grosuplje (- 55 milijonov €) 10.) Vektra (- 27 milijonov €) 11.) Cestno podjetje (- 36 milijonov €) 12.) Konstruktor (- 32 milijonov €) 13.) Cerkveni Zvon (- 126 milijonov €) 14.) Sarajevska pivovarna (- 40 milijonov €) 15.) Invej (- 39 milijonov €) 16.) Ram Invest-Pinus (- 23 milijonov €) 17.) Montavar, Aktiva, Alpos Da osvežimo levi sorboni spomin komplet forum 21 od Milana,in specialisti za krajo našega premoženja; Bavčar (LDS) Pavček (LDS) Šrot (SD) Kordež (LDS) Černigoj (LDS) Slavinec (LDS) Lipanje (LDS) Petan (LDS) Gantar (LDS) Škoberne (SD) Valant (LDS) Zidar (multipraktik) Tovšak (NSi) Rigelnik (SD) Mermal (LDS) Fink (LDS) Glaser (LDS) Svetlik (LDS) Pajenkova (SD) LDS = SD in PS..Pravosodje polno sodnikov združenega rdečega dela in družbenh pravobranilcev samoupravljanja ali ( Center za zaščito in socialno delo kriminala in kriminalcev ) Zgodovina NLB. Kdo so bili predsedniki uprav NLB: Od leta 1992 do 2004 - Marko Voljč LDS Od leta 2004 do leta 2009 - Marjan Kramar LDS Od februarja 2009 do maja 2009 Draško Veselinović LDS Od septembra 2009 do septembra 2012 - Božo Jašovič predlagan od stranke LDS Od septembra 2012 - Janko Medja (?) Eni in isti..Torej levi Komunisti.. Še prej so Bosancem ukradli 400 in Hrvatom 570 milijonov evrov za desert pa še Slovencem 8,5 milijard. http://www.pozareport.si/images/news/e73d5e6611e013ca74d9a3a5c1e3965b.jpg prekopirano z http://www.velenje.com/DISKUSIJEsporocila.php?stev=930869

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.