https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Petišovci: Po reki Muri letos odplavala kapa hrvaških policistov

Petišovci, 31.12.2013 ob 13:00  

Slovenski in hrvaški mejni policisti so se že 21. na silvestrovo srečali na mostu čez reko Muro v Petišovcih. Tokrat je po Muri odplavala kapa hrvaških policistov.


Danes ob 10. uri je na mostu čez reko Muro v Petišovcih potekalo že 21. srečanje slovenskih in hrvaških policistov. Razlog srečanja je obeleženje prijateljskih odnosov med obmejnimi policisti sosednjih držav, vsakič pa z mostu v reko Muro vržejo policijsko kapo. Letos je »žrtev« postala kapa hrvaških policistov.

Čeprav od vstopa Hrvaške v Evropsko unijo policisti obeh držav mejno kontrolo opravljajo na slovenski strani, so na srečanje prišli vsak iz svoje strani mostu. Kot je pojasnil komandir postaje mejne policije Petišovci Janko Šobak, to srečanje pomeni gesto, s katero obeležijo ohranjanje dobrih prijateljskih odnosov med policisti sosednjih držav, zaradi česar je kvaliteta dela in sodelovanje policistov boljše.

Kapo je z mostu letos odvrgel načelnik postaje policije Mursko Središče Miljenko Vrbanec, ki je povedal, da z vstopom Hrvaške v EU in spremembami, ki jih je prinesel vstop, niso imeli večjih težav. Dodal je, da s slovenskimi mejnimi policisti dobro sodelujejo, delijo izkušnje in si takega sodelovanja želijo tudi v prihodnje.

Povod za tradicionalno metanje kape je bil pripetljaj, ko je enemu izmed policistov na mostu leta 1992 veter odpihnil kapo. Odvržena kapa vsebuje podatke v hrvaškem, slovenskem in angleškem jeziku, najditelj pa je vabljen, da kapo vrne policistom. Doslej se je vrnila ena kapa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.01.2014 ob 11:12 Gost2 gost

      Mobing majster je bil tudi tam?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.01.2014 ob 16:03 KRITIK gost

      Vekša korist bi bijla,če bi v Muro vrgli Bedeka.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.