https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Vršič predrag za Maribor, a Zahovič še vedno upa

6.1.2014  

Slovenski prvaki Maribor so že začeli priprave na spomladanski del sezone. A bolj zanimivo kot uvodni treningi je kadrovanje. Vijoličasti si v svoji sredini želijo Pomurca Dareta Vršiča, ki pa je z dunajsko Avstrijo pogodbeno vezan še dve in pol leti, toda prvi mož Zlatko Zahovič še ni vrgel puške v koruzo.

V Mariboru rojeni Dare Vršič je odraščal v Segovcih pri Apačah, nogomet pa je njegova strast že od šestega leta. Prve korake je naredil murskosoboški Muri, po dveh sezonah igranja za črno-bele člane pa je sledila selitev v Celje. Iz knežjega mesta ga je pot vodila v slovaško Žilino, nato pa je storil napako kariere in odšel v Romunijo.

Po treh več ali manj izgubljenih sezonah se je vrnil v Slovenijo h Kopru, ki mu je tudi pomagal do državnega naslova, nato pa je postal ljubljenec občinstva Olimpije. Z dobrimi igrami si je ponovno dvignil ceno ter se uspel prodati v dunajsko Avstrijo, kjer pa ni pokazal iger, kot jih je prikazoval pri "kanarčkih" in "zelenih zmajih".

Maribor ga hoče

Zdaj se našel v spisku želja Maribora in kar si njihov športni direktor Zlatko Zahovič želi, ponavadi tudi dobi. Čeprav je za Sportal v enem hipu zatrjeval, da iz prestopa ne bo nič, ker so Vršičeve zahteve previsoke, pa še vedno upa.

"Dejstvo je, da je Vršič velik navijač Maribora, česar ni nikoli skrival. Tudi to, da smo si ga želeli, ni skrivnost. Žal pa so bile njegove finančne zahteve previsoke, zato ga ne bo k nam," je v intervjuju za Sportal Zahović prečrtal Pomurca, a prestop kljub vsemu še ni dokončno padel v vodo: "Tako velikim Violam, kot je on, so vrata v Maribor vedno odprta."

 

Preberite tudi njegov PROFIL iz leta 2011:

Dare Vršič - otrok Mure, ki blesti v dresu Olimpije

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2014 ob 13:44 srečno novo gost

      Za Maribor je bokše ka ga ne vzamejo, človek ni odšpilal 1 leto ali več niti ene prvenstvene tekme.Si predstavljejte preden pride v tekmovalno formo potem ga Maribor več nebi trebal. In kaj novega v Muri ,Beltincah,Rakičanu, Čardi itd.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2014 ob 14:31 ges gost

      Ma boli nas KURAC koga misli maribor meti, pa koga nej!!! Kak POMURSKI!!!!! spletni portal se rajši brigajte za pomurske stvari, nej pa za štajerske!!!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2014 ob 18:29 xx gost

      Ges maš prav; od pomurskih klubih in igralcev pa imajo ŽE DOLGO MRK Sicer nas ne zanimajo igralci ki igrajo drugje po Sloveniji, imamo 2 in 3 ligaše pa pobrskajte kaj od teh ekip in seveda da ne bo kdo ožaljen tudi o naši MURI. " pa mirno leto vsem skupaj"

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2014 ob 19:14 tretjeligaši gost

      Evo neka san najšo glede sprememb v pomurskih tretjeligaših na enem fuzbalskem forumu... "Malo sem preveril kaj se dogaja pri Pomurskih tretjeligaših. Tu mislim glede prestopov sedaj v zimskem prestopnem roku. Tromejnik se bo okrepil z vsaj dvema igralcema verjetno celo tremi. Prva dva že potrjena sta Tadej Hari ( prej igral v Avstriji in NK Križevcih) in Tobias Menciger (prej Goričanka ter mlajše selekcije NK Domžale). V Avstrijo pa odhaja Dejan Šnurer. Odranci Za sedaj je znano le, da v Avstrijo odhaja Saša Levačič. Čarda Nič še ni potrjeno, ampak očitno se mislijo zelo okrepiti. Pogovarjajo se baje z osmimi igralci. Od tega je nekaj, ki so že v preteklosti igrali pri Čardi. Rakičan Tudi še nič potrjenega. Pogovori naj bi potekali s štirimi igralci, ki so že igrali v Rakičanu. Grad Odšel je trener Slobodan Đurić. Nov trener naj bi prišel s Hrvaške, ampak še ni potrjen. Glede igralskega kadra še ni točnih podatkov. Za zdaj naj bi odšel le Mitja Rogač. Baje pa naj bi nov trener enega ali dva igralca pripeljal, kar s Hrvaške. Nafta Pripeljati hočejo 6 ali 7 novih igralcev. Trenutno so potrjeni trije prihodi Peter Szabo (prej ZTE), Tadej Lebar (Turnišče), Tamas Kovacs. Glede Nafte me je, kar presenetilo, ko sem prebral, da jih zanima druga liga tudi že v prihodnji sezoni. Beltinic Za sedaj naj bi prišlo le do dveh odhodov Gregor Pavel(Mura), Mitja Šemen(Turnišče). Ljutomer Nisem našel nič novega."

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2014 ob 20:21 vajlo gost

      Mencigar ne gre v tromejnik ampak v avstrijo, v čardo idejo nazaj po pol leta njihovi igralci katere so stirali iz avstrije, poredoš iz aluminija v avstrijo, kozar ide k članom aluminija(neščeta nazaj v muro zaradi trenera), ... nafta se je močno okrepila, v beltince baje Korpič iz Šalovec??, Buzeti v Ljutomer, trenera pa deco v Križevcih in možno ka de tan špilo, iz serdice je odišo Kous, Pavel v Muro, ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2014 ob 21:49 xxx gost

      Če bo vse posreči se v Beltince vrača Leon Sreš

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.01.2014 ob 22:04 xxl gost

      Ite špilat v AVSTRIJO za 250 EUROV za bencin te meli če te izpunoli pogoje kluba jaz sem tou skous dal v avstrijskih ligah malih ligah nega pejnez,ite probat pa po tekmi COCA COLA 2 EURA,PIVO 2,50 EURA tak ka si v totalnem MINUSU

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.01.2014 ob 10:52 ejden gost

      Pa še nej to; vsak igralec ki se vrne iz Avstrije rabi 1 leto da se vrne nazaj v formo.Pa še to # POMUREC# malo več nogometne teme in imamo komentarji kaj za pokomentirati in tudi več poizvemo kod je to napisal xxl

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.01.2014 ob 12:54 stroka gost

      Iz Veržeja odhaja v Avstrijo Karnet Marko, ostali pa vsi ostanejo. Na priprave, ki se začnejo v soboto 11.januarja pa odhaja z člani celotna mladinska ekipa, najbolj talentirani kadeti in posojeni igralci Veržeja, ki so igrali za Ljutomer. Zanimanje za igranje v Veržeju je veliko, ampak politika kluba je, da igrajo samo domači igralci in posojeni mladinci Maribora. Trener ostaja Gabor Zlatko. Ekipa ostaja praktično ista, kot v jesenskem delu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.01.2014 ob 18:13 jojo gost

      Če bij v Muri delali in igrali z lasnim kadrom kak tou delate v Veržeju bij bili najmanje tam kak Veržej...Znate cejniti svoje dečke. Ka novoga v Muri ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.01.2014 ob 13:27 stroka gost

      Jojo se strinjam s tabo, ampak se nebi spušča v delo pri Muri. Vem samo, da so ti domači dečki Veržeja trenirali zelo, zelo dosti in se marsičemo odpovedali, da se lahko kosajo v drugi ligi. To kak jih trener Gabor pripravlja, je res težko zdržat, ampak to nebi želel nikome.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.01.2014 ob 11:00 smeško gost

      Ziko je trenejro že puno igralcov, pa je rejsan dober trener, ampak ka bi pa bilej njegove priprave pa treninge rejsan kaj strašnoga pa mi ide na smej. Dečke trbej dobro pripravite, ka pa se v "nogometnon ali trenerskon" svejte guči, ka trbej igralce doj bujte, tou pa je nouro.Za uspeh ekipe je potrebno še marsikaj drujgoga!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.01.2014 ob 13:46 stroka gost

      Za igranje v drugi ligi, rabiš močnejše priprave, kot pa v nižjih ligah g. smeško. To Ziko dobro ve.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.