https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Kriminalisti preiskujejo podjetnika s področja Ljutomera

10.01.2014 ob 16:00  

Kriminalisti Sektorja  kriminalistične policije PU Murska Sobota so  v decembru 2013 podali kazensko ovadbo zoper samostojnega podjetnika iz UE Ljutomer za storitev dveh kaznivih dejanj poslovnih  goljufij.

FOTO: pecanac-rakun

Po drugem v zvezi s prvim odstavkom 228. člena KZ -1 je osumljeni pri izvajanju gradbene pogodbe preslepil izvajalca gradbenih del s prikrivanjem, da obveznosti podjetja ne bodo mogle biti izpolnjene. Zaradi delne neizpolnitve obveznosti do izvajalca pa je v gospodarski družbi  nastala premoženjska škoda za okrog 230.000 EUR.

Po prvem odstavku 228. člena KZ-1 je osumljeni  pri izvajanju pogodb za izvedbo projektnih dokumentacij in intelektualnih uslug preslepil izvajalca del s prikrivanjem, da obveznosti podjetja ne bodo mogle biti izpolnjene. Zaradi delne neizpolnitve obveznosti do izvajalca pa je slednjemu nastala premoženjska škoda za okrog 36.000  EUR.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2014 ob 22:24 Milan gost

      Keko se de le pisalo, kda še lotmerški p_čki na prste stopijo.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      11.01.2014 ob 17:22 sonja gost

      lp..zakoj pa ne izdate imena pa priimka???itak,de se zvedilo....ali pa se ga bojite,pa ščitite??

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      12.01.2014 ob 10:19 gost-alojz gost

      Ovadeni je Marsel Šalamun,Rogljiček d.o.o.,oškodovano pa je podjetje PGP

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      12.01.2014 ob 10:45 sonja gost

      alojz-hvala za info....ampak ne morem verjeti....a nima g.šalamon rogljička???pa kaka verna družina je bila to...pa kake zaključke in piknike sta prirejala za svoje zaposlene....tak,da me je direkt imelo,da bi bila,del njihovega kolektiva....pa še nekaj mi ne gre skupaj...a ni bil ravno takrat kandidat za slovensko gazelo....in še drugo vprašanje??a mislite,da je lahko nekdo od zunaj tak uh..od znotraj pa tak puf....lepo nedeljo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      12.01.2014 ob 12:45 radenska gost

      ja, draga sonja takšnjih podjetij je kar nekaj.....zato je dobro za dužbo,da jim stopijo na prste....kateri se na račun drugega želijo ali se obogatijo....sicer pa vsi vemo kako je pri nas,da od ovadbe pa do pravnomočnosti bo še kar nekaj vode steklo po muri,saj nismo vsi enaki pred zakonom...lep dan vsem

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      12.01.2014 ob 15:48 gost-alojz gost

      Sonja,G.Šalamun nima več Rogljička,ker je ga je spravil v stečaj.Tako da v svojem podjetju nima več vstopa.Rogljiček sicer posluje dalje,ampak je lastnik znani odvetnik Planinšeč iz Maribora.Po neuradnih informacijah čaka G.Šalamuna en kp ovadb.Ja res sta prirejala zaključke in zabave,ampak kdo visoko leta lahko hitro nizko pade.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      12.01.2014 ob 18:55 sneško gost

      tu de se še dogajalo.....škoda marsela...za tanjo mi pa rejsan neje...ona naj nosi te križ,ka je zraso na njenon zelniki...zdaj naj njoj zečič pjeva-nikad dosta...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      12.01.2014 ob 21:04 zeko gost

      zima zima pasje vrijeme...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      12.01.2014 ob 22:13 zekovička gost

      Tanja,da je kradla??? to pa res ne more biti informacija,ki je pravilna...Ona,ki je ah in uh....alfa in omega....ma prosim vas....ne samo da upam....ŽELIM,da pristane tam,kje ji je mesto....in naj ji vsi župniki priskočijo na pomoč....hahahha.....vsaka rit pride na svoj wc....kdo se zadnji smeji-se najslajše smeji...kolektivu prvi rogljiček,pa veliko poslovnih uspehov,pa dokažite....da se z delom dokazuje ne pa z jezikom... direkt imam polepšan večer...še bolj pa,ko bo tanja v taki poziciji,kot je sedaj marsel... p.s. pa naj kdo poreče-da slovenija ni spregledala...evo vam gazele....

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      12.01.2014 ob 22:26 tri srca gost

      zekovicka,se strinjam s tabo,vsak naj nosi svoj kriz..

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      13.01.2014 ob 12:27 Milena gost

      Ne morem si kaj, da ne bi komentirala tega sranja, ki ga primitivci mečete iz sebe. Če imate toliko povedati se vsaj predstavite s svojim imenom. Pred leti sem tudi sama bila zaposlena v podjetju in nam je bilo lepo. Plače smo imeli bistveno višje od povprečja in marsikateri od nas si je lahko postavil hišo ali si izboljšal življenski standard...Ampak... ljudje hitro pozabljamo vse dobro in kolikor vem so se tisti ritolizniki, ki ste/ so gledali v podjetju za lastno korist zelo hitro začeli na rit lepiti novemu vodstvu....Pa ne mi rečti, da niste na tekočem?! Podjetje Rogljiček ni tak slabo poslovalo, da bi moralo iti v stečaj ampak ga je v stečaj porinil njihov vsemogočni odvetnik in njegova žena, ki sedaj igra vsemogočo boginjo. No, da kateri od zaposlenih ne bi kaj posumili jim je nova šefica podarila za božič kitajske žogice proti stresu! :) ... Da ne bi slučajno bili slabe volje ampak očitno ste hehe saj sem to slišala kar v Tušu. Lepo vas prosim. Ste res taki naivci? Najlažje je pokrast uspešne ljudi, mene ne bo noben pokradel ker mi nima kaj. Zekovička ti pa se mi zdi, da imaš neke travme, te mogoče mama ni mela rada kot otroka? Najprej sama pri sebi razčisti kaj te žere in boš videla svet bo lepši! Pa mimogrede še to, tisti ki veste kaj pogooglat in pogledati na ajpes in te reči .. Planinšec je v Ljubljani odprl Rogljiček d.o.o.!!! Počasi se boste vsi "pasli" kajti ko bo on vse pokral vas sigurno ne bo vzel s seboj v novo firmo - hranite žogice, šefica ve zakaj vam jih je dala.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. gost
      13.01.2014 ob 15:42 Milema gost

      Pridružim se komentarju Milene,ni več kaj dodati,razen da jim želim čim prej da dokažejo resnico in pokažejo iz kakšega testa so! Tudi sama sem bila tam zaposlena in vem da sta Tanja in Marsel dobra človeka!

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!
    25. gost
      13.01.2014 ob 16:12 sonce gost

      Tudi jaz bi se rada pridružila komentarju gospe milene sem tudi ena od zaposlenih v rogljičku pa vem povedati kako zelo dobra sta bila naša šefa Tanja in Marsel kako zelo sta bila dobra do delavcev pa tudi odlicno sta vodila podjetje dokler jima niso začeli pomagati drugi, pa kdo ju ne pozna osebno naj bo raje tiho.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. Za komentiranje se morate prijaviti!
    27. gost
      13.01.2014 ob 16:29 gost gost

      kak san že napiso zgoraj, vsi pametni se malo pozanimajte glede toga mariborskoga odvetnika, pa na kakšen način je prišo do rogljička. neje vse tak črno belo.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. Za komentiranje se morate prijaviti!
    29. gost
      13.01.2014 ob 17:18 zekovička gost

      replika mileni.... draga milena...če ti je bilo tako lepo,kot si napisala...a te lahko vprašam,zakaj pa si zapustila nekaj,kar je tak lepo???tega ne razumem...a sta te odpustila,ko sta odpuščala in krila svoj hrbet...glej...sama se z njima ne bom ubadala..ker ne vidim zakaj bi se....sem izrazila svoje mnenje..tebe se je dotaknilo...rečem pa ti,da pa res nimaš nobene pravice,da se sprašuješ,kak je bilo v mojem otroštvu...te en drek briga....poglej v sebe..in ščiti nekaj,kar ni pravično..še na prlekiji si preberi,koliko ljudi je ostalo brez služb zaradi tega....a po tvojem se takim ljudem pojejo slavospevi....a teh 40 ljudi,ki je delalo v pgp-ju...a oni pa niso ljudje..pošteno so delali...ampak na žalost za nepoštene ljudi... kolo sreče se okreče-sad si gore...sad si dole....pa pozdrav

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. Za komentiranje se morate prijaviti!
    31. gost
      13.01.2014 ob 17:38 milena gost

      Ne mi recti, da te boli ker je bilo vprasnje namenjeno prav tebi!? Preberi si, kaj si ti napisala... osebnostno si se lotila nekoga kot da imas ti vso pravico nekega obracunavanja in obsojanja. Zivljenje je mascevalec in ta tvoja privoscljivost prileti nazaj kak bumerang... Se bos potem tak rezala? Kar se tice PGPja... preberi si, da je druzba gomboc prodala terjatev pgp-ju tik pred uvedbo stecaja. Bi ti kupila od nekoga nekaj ko bi vedela, da nic od tega ne bos imela? Verjetno ne in se nekaj, ce ti mislis da je pgp sel v stecaj zarad teh 10 stebrov tam na simentalki se hudo motis... v bodoce prej razmisli kaj pises in ne pozabi dokler krivda ni dokazana nima nihce - niti ti pravice da nekoga za nekaj obtozujes.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. Za komentiranje se morate prijaviti!
    33. gost
      13.01.2014 ob 17:45 en gost

      sonce zakaj pa tisti,ki tak dobro vodi,in je tak dober rabi pomoč??pa še odvetnik,da mu pomaga??a ima slaščičarstvo pa odvetništvo kaj skupnega??potem bi lahko vzela avtomehanika,da jima pomaga,ali pa tekstilca.meni smrdi zadeva.tak da si ne zaslužita ravno,da tako hvalite,pa tudi če ste bili nekoč v tem močnem kolektivu.to je moje mnenje.lp

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. Za komentiranje se morate prijaviti!
    35. gost
      13.01.2014 ob 18:13 sonce gost

      Glej en vsak ki vodi tako veliko podjetje ima v današnjem času najete pravnike oziroma odvetnike da mu pripravljajo vso potrebno dokumentacijo in svetujejo pri določenih stvareh ampak tak pač je tukaj so eni delali pač po svoje in za sebeok

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. Za komentiranje se morate prijaviti!
    37. gost
      13.01.2014 ob 18:25 george gost

      gost...kdor visoko leta-nizko pade

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. Za komentiranje se morate prijaviti!
    39. gost
      13.01.2014 ob 18:36 gost george gost

      obnašanja pa tudi nista imela lepega do svojih zaposlenih...........

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. Za komentiranje se morate prijaviti!
    41. gost
      13.01.2014 ob 19:02 nuna gost

      pozdravljam vse svetnike in svetnice!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. Za komentiranje se morate prijaviti!
    43. gost
      13.01.2014 ob 22:36 ninđa gost

      policija že ve kaj dela in prav je tako

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. Za komentiranje se morate prijaviti!
    45. gost
      14.01.2014 ob 19:10 gringo gost

      barabini...nastradali pa bodo ubogi delavci

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. Za komentiranje se morate prijaviti!
    47. gost
      14.01.2014 ob 19:33 boy gost

      sonce bla,bla

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. Za komentiranje se morate prijaviti!
    49. gost
      14.01.2014 ob 20:02 sladoledar gost

      Vse je en drek če je kradno ga treba stlačit v zapor in mu vse kraj vzeti vse prodati kaj im in razdeliti med reveže.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. Za komentiranje se morate prijaviti!
    51. gost
      14.01.2014 ob 20:31 Stipe gost

      Moren pa nekej priznati, nema veze keri pa kak, sladoled pa je bija dober dočik so ga Š... meli prek , pa pecivo je bilo klasa ne pa zej....

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. Za komentiranje se morate prijaviti!
    53. gost
      14.01.2014 ob 21:44 resnica gost

      ja,stipe za teko penez duga je moga biti res dober sladoled

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. Za komentiranje se morate prijaviti!
    55. gost
      14.01.2014 ob 22:23 kugfupanda gost

      Nindza..tudi tvoj komentar ne spremeni dejstva, da je vsak nedelzen dokler mu krivda ni dokazana :) ali pa je v tvojem sveti to drugace?!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. Za komentiranje se morate prijaviti!
    57. gost
      14.01.2014 ob 22:57 Stipe gost

      ninđa lase si popravi ka ti v oči lezijo!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. Za komentiranje se morate prijaviti!
    59. gost
      15.01.2014 ob 0:02 lejon gost

      bravo ninđa,tudi tij si jih prepozno.ka moreš,samopodobo pa še itak majo.ges bi se v gnoj zakopo.nej pa ka bi si še tu samo dobro piso od sebe.pa ka je istina ,ka se je zdaj k nan na goričko naslov menjal.naj bi bil v boračevi.pa mij gorčanci ga nemo meli.naj ide ta,ge nje mi je mesto

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    60. Za komentiranje se morate prijaviti!
    61. gost
      15.01.2014 ob 0:17 gradbenik gost

      gomboc si naj peneze poišče v hoteli ljutomer

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    62. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.