https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Posodabljanje podatkov za pripravo informativnega izračuna davka na nepremičnine

15.01.2014 ob 8:00  

Geodetska uprava RS je prejela od upravljalcev zbirk veliko količino podatkov, ki se bodo v registru nepremičnin uporabili za izračun davka. Gre za nove podatke kot tudi zahtevke po spremembah že obstoječih, na primer podatkov o namenski rabi zemljišč in zemljišč za gradnjo, ki jih posredujejo občine.

 

Geodetska uprava bo prejete podatke obdelala in vpisala v register nepremičnin, zato bo od 17.  do vključno 19. januarja 2014 aplikacija za spreminjanje podatkov o nepremičninah zaprta.

Do 22. januarja se podatki o vrednosti nepremičnin ne bodo spreminjali. V javnih vpogledih bodo prikazani podatki o vrednosti nepremičnin, kot so bili izračunani na dan 14. januar, čeprav se bodo posamezni podatki o nepremičninah spremenili. Spremembe podatkov o vrednosti nepremičnin pa bodo spet vidne po 22. januarju 2014.

FOTO: kbm-leasing.si

Zaradi obdelav velikih količin podatkov, ki jih izvaja Geodetska uprava RS, nekatere spremembe podatkov registra nepremičnin ne bodo vidne že naslednji dan. Lastnikom nepremičnin in drugim uporabnikom se za to opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.

Lastnike nepremičnin ponovno tudi prosijo, da preverijo podatke o svojih nepremičninah prek javnega vpogleda, spletne aplikacije spreminjanje podatkov registra nepremičnin. Če podatki, evidentirani v registru nepremičnin, ne odražajo dejanskega stanja, jih je potrebno spremeniti. Podatke lahko urejajo na štiri načine:

- s pomočjo aplikacije  spreminjanje podatkov registra nepremičnin,

- vprašalnikov registra nepremičnin,

- elaboratom geodetske storitve ali

- na najbližji območni geodetski upravi

Za obisk na geodetski upravi se je potrebno naročiti prek spletne aplikacije spreminjanje podatkov registra nepremičnin ali telefonske  številke 01 478 48 00.  Lastniki naj obiščejo območne geodetske uprave in pisarne samo za spreminjanje podatkov, preverjajo jih lahko na spletu ali pa na  telefonski številki 01 478 48 00 naročijo izpis in podatke preverijo doma. Za izpis bodo potrebovali enotno matično številko, prejmejo pa ga po navadni ali elektronski pošti.

Zbirne informacije o davku na nepremičnine so na voljo na spletni strani Vlade RS, zavihek nepremičnine in davek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2014 ob 8:28 2014 gost

      Davek za nepremičnine je treba še dvigniti in jih treba še bolj obdavčiti.Zakaj?Ker ko so v času kumonizma gradili velike hiše in vikende itd....in so si nekateri prilastili vse mogoče jih je treba obdavčiti in to visoko.Kredite so dobili na 30 ali 40 let in to zelo po niski obrestni meri skoraj nični,sedaj bi pa radi živeli ,kot v monaku.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.