https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Uspehi pomurskih nogometašic na turnirjih se kar vrstijo

21.1.2014  

Minuli vikend so znova zaznamovali uspehi nogometašic iz Beltincev. Na turnirju v Mariboru so zaigrale članice, v Zagrebu sta nastopili ekipi U15 in U13, včeraj pa sta se turnirjev v Pomurju udeležili še ekipi U11 in U9.


V mariborski športni dvorani Tabor je bil minuli vikend odigran kvalifikacijski turnir Zimske ženske lige 13/14 – vzhod, na katerem je članska ekipa sodelovala z dvema ekipama.  V Mariboru so se odvijala zelo zanimiva srečanja s velikim številom zadetkov in lepih akcij. Po odigranih vseh srečanjih, je prvo mesto osvojila pomurska »starejša« ekipa, za katero so tokrat nastopale Andreja Pavlovski, Mateja Zver, Staša Špur, Andreja Nikl, Jasmina Zelko, Tanja Vrabel in Tjaša Tibaut. Drugo mesto je na turnirju osvojila ekipa ŽNK Rudar Škale, tretje pa domačinke ŽNK Maribor. »Mlajša« ekipa iz Beltincev v postavi Sara Nemet, Ana Kosi, Nina Marič, Manja Rogan, Anja Prša, Špela Kolbl, Kaja Horvat, Karmen Godina, Špela Rozmarič, Mihaela Horvat in Tjaša Misja je na koncu osvojila četrto mesto. Peto mesto je osvojila ekipa ŽNK Preša Slovenj Gradec.

Na finale, ki bo 1. februarja v Radljah ob Dravi, se je tako poleg ekipe DU13, dveh ekip U17, uvrstila še beltinska »starejša« članska ekipa.

Rezultati:

1. krog:

ŽNK Rudar Škale : ŽNK Maribor Maribor 1:1

ŽNK Preša S. Gradec : ŽNK Teleing P. Beltinci 0:4

2. krog:

ŽNK Teleing P. Beltinci - mlade : ŽNK Rudar Škale 0:2

ŽNK Maribor : ŽNK Preša S. Gradec 5:0

3. krog:

ŽNK Teleing P. Beltinci-mlade : ŽNK Teleing P. Beltinci 1:10

ŽNK Rudar Škale : ŽNK Preša S. Gradec 7:0

4. krog:

ŽNK Teleing P. Beltinci : ŽNK Maribor 3:1

ŽNK Preša S. Gradec : ŽNK Teleing P. Beltinci - mlade 0:5

5. krog:

ŽNK Teleing P. Beltinci : ŽNK Rudar Škale 2:1

ŽNK Maribor : ŽNK Teleing P. Beltinci-mlade 3:0

Ekipi U13 in U15 nastopili v Zagrebu

Turnirja AGRAM v Zagrebu so se v soboto udeležile igralke ekip U13 in U15. Prijetno presenečenje so pripravile igralke U13, ki so v finalem srečanju zagreškega turnirja premagale sovrstnice iz Maribora in tako iz Zagreba prinesle še eno lovoriko. Kot najboljša igralka turnirja je bila izbrana naša Maja Čuk, Doris Ritlop pa je na turnirju dosegla največ zadetkov. Poleg omenjenih dveh igralk, so se turnirja udeležile še Žana Tivadar, Albinca Čizmazija, Nuša Arvaj, Nuša Kos, Luana Zajmi, Vanesa Kuzma, Urška Tkalec in Morena Gajzer.

Ekipa U15, ki je nastopila v postavi Albina Čizmazija, Vita Šiftar, Sara Makovec, Petra Gruškovnjak, Kaja Casar, Tinkara Frangež, Hana Kosednar, Katja Krenos, Kornelija Zelko in Nina  Gjergjek, pa je potem ko je v predtekmovanju premagala "evroligaško" ekipo ŽNK Osjek, nesrečno izgubila polfinalno srečanje proti domačinkam ŽNK Agram, ki so bile boljše po streljanju penalov. V tekmi za tretje mesto je bila od beltinskih igralk boljša še ekipa iz Ptuja, zato so pomurske igralke osvojile končno 4. mesto.

Najmlajše zaigrale proti fantom na turnirjih v Pomurju

V nedeljo pa sta na turnirjih v Murski Soboti in Ljutomeru sodelovali še ekipi U11 in U9.  Tako so na turnirju v Ljutomeru nastopile Neja Horvat, Anja Šebjan, Nika Ropoša, Nikki Cipot, Sara Mešič, Neja Tušak,Vita Strniša, Morena Gajzer, Lili Balažic, Lara Mesarič in Eva Weiss.

Turnirja v Murski Soboti pa so se udeležile Neška Glažar, Nuša Horvat, Lana Hozjan, Neja Zver, Ema Kuplen, Teja Tkalec, Živa Smej, Hana Škafar, Zala Balažic, Tjaša Žižek, Lučka Glažar, Lara Casar, Ema Jaklin, Urška Rumež, Lara Lutar, Ines Pozderec, Kaja Časar in Žana Titan. Ker pa so mlade igralke svoja srečanja odigrala proti fantovskim ekipam, rezultati niso na prvem mestu. Kot so sporočili iz kluba, je pri teh nastopih pomembno nabiranje potrebnih izkušenj, ki jim bodo v nadaljni karieri vsekakor prišle še kako prav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.