https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

Športi, katerih nikoli ne boste videli na olimpijskih igrah

24.1.2014  

Dobro znano je, da so med olimpijskimi športi nekateri nenavadni športi, a noben ni tako nenavaden kot spodaj našteti.

10 Golobje dirke

Golobje dirke so šport, v katerem se izpusti golobe, ki morajo nato najti pot do doma. Letijo pa po vnaprej določeni razdalji. Golobom nato izmerijo čas, v katerem so prepotovali določeno razdaljo in določijo potovalno razmerje. Zmaga tisti, ki ima najboljše razmerje med preletenimi kilometri in časom letenja.

9 Bosonogo smučanje na vodi

Boso smučanje na vodi se je začelo v Cypress Gardens na Floridi. Dick Pope mlajši je šestega marca 1947 postal prvi človek, ki je bosonog smučal na vodi, nekateri so mnenja, da je prvi bil A. G. Hancock. Do leta 1950 so organizirali že prvo tekmovanje na isti lokaciji v Cypress Gardens. Skozi petdeseta so prišli do različnih štartnih tehnik, nekateri so skočili v vodo z obema nogama, nekateri so štartali z obale, drugi pa kar iz morja. Leta 1961 je Randy Rabe športu dodal nov trik, ritensko smučanje.

8 Podvodni hokej

Podvodni hokej (uradno zvan Aquachallenge) je brezkontaktni šport, v katerem dve ekipi poskušata spraviti pak na dnu bazena do nasprotnega gola. Oprema igralca je sestavljena iz polo kape, ščitnika za usta in rokavica v igralni roki (za zaščito dna bazena in rok pred udarci paka). Ker pravila določajo, da igralec med igro ne sme menjati palice med rokama, lahko igralci nosijo rokavico na vsaki roki.

7 Padalstvo v prostem slogu

Padalstvo v prostem slogu je tekmovalna padalska disciplina, kjer en padalec izvaja akrobacije, drugi pa ga snema s kamero pritrjeno na čelado.

Tovrstno aktivnost so prvi izvajali Deanna Kent in ostali za njenega moža Normana Kenta v filmu "From Wings Came Flight" iz leta 1989. Tekmovalna disciplina je padalstvo v prostem slogu postalo v zgodnjih devetdesetih in nato še uradni FAI šport v letu 1996.

6 Surfanje v zraku

Surfanje v zraku je različica padalstva, v kateri nosi padalec desko pritrjeno na nogi in izvaja surferske akrobacije v prostem padu.

Deske so običajno manjše od pravih desk za surfanje na morju in so podobne bolj snežnim deskam ali večjim rolkam. Priključek za noge se lahko med letom odstrani, če padalec izgubi kontrolo ali ima težave pri odprtju padala, desko pa se nato odvrže.

Tovrsten šport zahteva veliko znanja in vaje. Najenostavnejša tehnika je stanje na deski s sprednjim delom nagnjenim nekoliko naprej, da se pridobi še večjo hitrost. Kljub temu pa ta osnovna tehnika zahteva veliko ravnotežja, katerega se ni tako lahko priučiti.

5 Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke

Ta šport zahteva rešitev oz. sestavitev Rubikove kocke v najhitrejšem možnem času. Kocko je treba čim hitreje sestaviti tako, da je vsaka stranica v celoti ene barve.

Kocke so različnih velikosti 2x2x2, 3x3x3, 4x4x4 in 5x5x5. Obstajajo tudi verzije z enajstimi plastmi, največja kocka pa je velikosti 7x7x7. Trenutni svetovni rekord v sestavljanju kocke 3x3x3 drži Nizozemec Mats Valk, ki je lanskega marca na prvenstvu v Zonhovnu v Belgiji postavil rekord 5,55 sekund.

4 Tekmovalno žrtje

Tekmovalno žrtje je dogodek, na katerem tekmovalci zaužijejo ogromne količine hrane v zelo kratkem času, ponavadi v 15. minutah ali manj. Tisti, ki poje največ pa si prisluži nagrado. Hrana je različna, najpogosteje pa se na pladnju znajde hitra hrana in sladice. Hrana je skoraj vedno enakega tipa, kot so hot dogi, pite ali majoneza med drugim. Tovrsten šport je najbolj priljubljen v ZDA in na Japonskem. Tekmovalci pa so znani tudi kot "gurgitatorji".

3 Dirke s kosilnicami

Dirke s kosilnicami so šport, v katerem tekmovalci tekmujejo s predelanimi kosilnicami. Motorje obdržijo, zaradi varnosti pa odstranijo rezila. Šport privlači različne generacije, ponavadi pa se ga jemlje bolj kot zabavi kot ekstremno tekmovalen šport, čeprav ga mnogi jemljejo zelo resno.

2 Dirke z brusilniki

Brusilniki so bili ena izmed prvih orodij, ki so bila uporabljena v pospeševalnih dirkah. V taki dirki tekmujeta po dve predelani orodji, ki sta položeni vsaka v svoj lesen kanal in priključeni z dolgim kablom. Dirka se začne, ko tekmovalca orodji vključita, brusilnika pa nato zdirjata do konca kanala, na poti pa za njima frči les. Navadni brusilniki tekmujejo na 15 metrov dolgi stezi, predelani pa na 23 metrov dolgi.

1 Metanje pritlikavcev

Metanje pritlikavcev je barska atrakcija, v kateri pritlikavce oblečene v zaščitna oblačila mečejo na vzmetnice. Tekmovalci tekmujejo, kdo bo pritlikavca vrgel dlje. "Metanje pritlikavcev" je izrazi, ki se včasih uporablja. Ta "šport" pa je prepovedan v različnih mestih.

Vir/foto: listverse.com

    Fotogalerija