https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

NK Nafta: Nismo prepričani, da se kaj podobnega ne bo več zgodilo

Lendava, 16.11.2010  

Na že znane neljube dogodke, ki so se zgodili v soboto v Velenju, ko so neznanci napadli avtobus Nafte, so se odzvali v lendavskem klubu. Nad napadom so zgroženi in ga obsojajo.

Doslej v Sloveniji nismo bili vajeni, da bi se navijači po tekmah na tak način navijači spravljali na gostujoče moštvo. Pri Nafti so začudeni, da je do kaj takega prišlo, saj je tekma z Rudarjem potekala na korektnem nivoju in tudi fukcionarji obeh klubov gojijo prijateljske medsebojne odnose. Kar se tiče organizacije same tekme je bila na nivoju, tudi med navijači obeh ekip pa razen besednega zmerjanja ni bilo zaznati kakršnih koli možnosti za incident.

Prvič, a ne zadnjič?

"Po končani tekmi smo se vsi udeleženci le te razšli v prijateljskem vzdušju in brez zle slutnje. Vse kar se je dogajalo kasneje je vredno najostrejše obsodbe, saj po tem dogodku, ki je tudi za nas nekaj novega, nismo prepričani, da temu ne bodo sledile podobne zadeve. Nenazadnje ne moremo verjeti, da je kaj takega v civilizirani državi kot je Slovenija, sploh možno. Skoraj prepričani smo, da za tem neljubim dogodkom stojijo mladeniči - »navijači« velenjske ekipe, ki si takega imena ne zaslužijo," so v sporočilu za javnost zapisali pri lendavskem prvoligašu.

Luksuzni avtobus in priseben šofer

Sreča v nesreči je, da ni bilo telesnih poškodb udeležencev na avtobusu, kjer so poleg igralcev bili še trenerji in strokovno vodstvo. Da je temu tako je pripomogel luksuzni avtobus z dvojno zasteklitvijo, na katerem je po prvi oceni več tisoč evrov škode, in šofer, ki je ravnal pravilno, ko se med napadom ni zaustavil. Pri Nafti upajo, da bo policija opravila svoje delo in odkrila akterje akcije napada na avtobus ter jih ustrezno kaznovala, od nogometnega kluba Rudar pa pričakujejo javno opravičilo in ograditev od takšnih oseb, ki se izdajajo za navijače njihovega kluba.

Velenjski navijači razgrajali že v Lendavi

Ali gre zgolj za nesrečen slučaj ali pa imajo privrženci velenjskega kluba kaj proti Lendavčanom, se lahko samo ugiba. Namreč že v 8. krogu na tekmi med Nafto in Rudarjem so navijači slednjih na igrišče zmetali blizu 40 plastenk in 20 bakel, zaradi česar je sodnik moral za tri minute prekiniti tekmo, klubsko blagajno pa so s tem takrat olajšali za 900 evrov. "Po neljubih dogodkih z navijači velenjskega kluba na otvoritveni tekmi, ko smo v Lendavi svečanu predali namenu razsvetljavo, smo menili, da gre zgolj za slučajni primer, a moramo žal tokrat naše mnenje spremeniti. Takšni navijači v Lendavi v bodoče več niso zaželjeni," pravijo iz lendavskega kluba in dodajajo, da le upamo lahko, da podobne zadene ne bi postale stalnica v nogometnem življenju in da je potrebno takšne poskuse zatreti že v kali. Tokrat bodo Velenjčani morali zaradi sobotnega incidenta plačati 750 evrov kazni.

Preberite tudi:

Jože Benko: Podoben incident sem doživel v Grčiji

Nafta v Velenju naletela na huligane

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      17.11.2010 ob 9:11 vinci

      In potem se nekateri sprašujejo, le zakaj bi imeli poseben zakon o navijačih?!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.