https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V času trajanja preventivne akcije so pomurski policisti izrekli 196 glob

28.01.2014 ob 6:33  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, tri prometne nesreče z gmotno škodo, šest kršitev javnega reda in miru, poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, šest primerov povoženja divjadi  ter pridržali enega kršitelja.   

 

 

Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali namerno poškodovanje osebnega avtomobila, tatvino kolesa in tatvino denarnice. V Šalamencih so zaradi nasilja v družini  obravnavali moškega ter mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. V Turnišču so obravnavali poskus vloma v zbirni center odpadkov in v Rakičanu poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Ob tem ponovno opozarjajo, da lahko sami največ storimo za varnost svojega premoženja. Ob vsakem odhodu od doma zaklenite vhodna vrata, ne puščajte odprtih oken, v trgovskih centrih in trgovinah v voziček ali v košaro ne odlagajte denarnice, v osebnih vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbice ali drugih vrednejših predmetov.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršitelj, ki se ob intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bil pridržan na PP Murska Sobota.    

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti PP Murska Sobota kršitelju zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.    

Med 13. in 26. januarjem 2014 je na območju Slovenije potekala preventivna akcija » Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ«, v okviru katere so voznike osveščali o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. V času trajanja preventivne akcije so pomurski policisti izrekli 196 glob.

Svetujejo nam, da med vožnjo ne telefoniramo. V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolj varno, da se ustavimo na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujemo šele, ko končamo s pogovorom. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2014 ob 9:20 Del R gost

      Aa te zdaj, od včeraj spet nazaj, več ta akcija ne velja več ?? Za telefoniranje med vožnjo. Ker sem lih vido včeraj enga policaja telefonirat med vožnjo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2014 ob 9:44 johan gost

      Od nekod morajo morajo dobiti denar.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.01.2014 ob 9:50 Zoran gost

      Rimski šoping Alenke Bratušek smo plačali tudi davkoplačevalci, verjetno preko 10 000€ - Ljudje berite POŽAREPORT

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2014 ob 16:26 podgana99 gost

      Dobro požarreport je produkt Janše,tak ka je nej verodostojen.Samo ovak maš pa prav

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.