https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na poledenelem vozišču potniki utrpeli lahke telesne poškodbe

31.01.2014 ob 6:24  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali trinajst prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in zasegli osebni avtomobil.

 

V treh prometnih nesrečah je bilo pet oseb lahko telesno poškodovanih, ostale pa so se končale le z materialno škodo. Med Mursko Soboto in Nemčavci je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na poledenelem vozišču zapeljala v jarek, kjer je vozilo obstalo na boku. Izven naselja Cankova je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo mostu. Pri tem sta voznik in sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Lahke telesne poškodbe sta utrpeli tudi sopotnica in voznica osebnega avtomobila, ki je med Šalamenci in Bodonci zaradi neprimerne hitrosti zapeljala v obcestni jarek. Na relaciji Dankovci – Mačkovci je voznik tovornega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča na zasneženem terenu izgubil oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo na desni bok. Vozilo bodo pristojne službe s kraja prometne nesreče odstranile tekom današnjega dne.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali goljufijo in tatvino žlebov s cerkve v Beltincih. V Ljutomeru je bila obravnavana lahka telesna poškodba, v Gornji Radgoni pa tatvina zabojnika za smeti. Na območju PP Lendava je bil obravnavan osumljenec, ki je kljub začasnemu odvzemu vozniškega dovoljenja nadaljeval z vožnjo, zatem pa policistom poskušal preprečiti izvršitev uradnega dejanja.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnem prostoru. Kršiteljica se je po intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

Ceste v Pomurju so poledenele in spolzke. Voznike opozarjamo, da hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram na cesti in se od doma odpravijo pravočasno.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na celotnem območju PU Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.