https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Roke čarajo, duša ustvarja - Širina Barbare Lenarčič iz Filovec

Filovci, 02.02.2014 ob 12:00  

Roke čarajo - duša ustvarja, je vodilo Barbara Lenarčič, mlade in izredno talentirane slikarke iz Filovec, ki je na ogled postavila svoja izbrana umetniška dela. To je njena že 2. samostojna razstava, ki jo je tokrat poimenovala Širina.


Na ogled so različne slike: Širina, afriške slike, akti, avtoportreti in tudi njena različica Mona Lise.

Ob tej priložnosti je Barbara povedala: »Moji občutki ob otvoritvi so fenomenalni, sem zelo srečna in polna zagona za naprej. Na razstavi sem izpostavila sliko Širina, ki prikazuje žensko, katero prelivajo barve neskončnosti in predstavlja celotno razstavo. Slika Širina predstavlja vse barve, vso umetnost in mene samo, predstavlja moje življenje.«

V prihodnosti pa si Barbara Lenarčič želi nadgrajevati svoje delo, živeti še naprej življenje umetnosti, ter se šolati v slikarskem poklicu.

Otvoritve, ki  je potekala v vaško kulturni dvorani v Filovcih, se je udeležilo veliko njenih prijateljev, sošolcev, sorodnikov in sovaščanov. Dogodek so popestrili tudi s kulturnim programom, razstava pa bo na ogled samo še v nedeljo 2. 2. 2014.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2014 ob 13:14 prekmurje zbudi se gost

      Jaz mislim, ka slikarka Barbara ma talent , kar se vijdi po njenih slikah. Mislim pa ka je tudi enako važno v današnjem čase kak ta svoj talent znaš dobro odati na trgu. Upam ka de se Barbara znala dobro zreklamejrate na umetniškem trgu in pritejgniti kakšnega premožnega mecena, ka de dvigno vrednost njenih slik z svojim nakupom. Samo tak naprej.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2014 ob 21:29 tr gost

      Ge pa Trplan odi...........???????????

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2014 ob 8:40 psihopat gost

      Članek je objavljen o mladi talentirani slikarki Barbari iz Filovec, ki ima pri svojih mladih letih že nekaj pokazati ljudem, ki cenijo umetnost in mlade ljudi, ki ustvarjajo in ne to kdo je na fotografijah in kdo ne. Napiši nekaj o slikah, mislim pa da tega ne znaš. Tr dobro bi bilo, da se podpišeš vedno pod isti vzdevek, kajti tvoji komentarji so vedno pozno zvečer, ko že tvoja mala otroka spita ali pa se poglej v ogledalo pa boš videl komu si podoben. Trplan je imel verjetno druge obveznosti, ampak si je razstavo ogledal pa čeprav kasneje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2014 ob 9:02 Lujz gost

      Znan je mi VINO ne paše!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2014 ob 19:10 stewen gost

      PO NJIH DELIH JIH BOSTE SPOZNALI. - Rad kaj zvem o ustvarjalnosti mladih, pa me je pritegnia tudi slikarka - lepotica Barbara. Moram priznati, da so mi slike "kričečih" barv všeč, čeprav bo zdaj kdo moj okus proglasil za vprašljiv. Barbara ima očitno rada žive barve in naslikala je kar nekaj slik, ki so ljudem všeč, zato tudi dober obisk razstave. So bolj realne in ne abstraktne. - Na Pomurcu sem torej videl zame lepe slike in tako sem "po njenih deliih spoznal tudi njo". Pa sem jo res? Novinarka jo je v besedah-teksu predstavila bolj skromno, kar je pomanjkljivost poročila. Je pa reporterka fotografirala do onemoglosti. Prav bi bilo, ko bi kaj napisala o "osebni izkaznici" lepe Barbare. Seveda tisto o starosti ne bi bilo treba, saj vidimo, da je mlada. Me pa zanima, kje se je navdušila za slikarstvo? Je prišlo "samo od sebe", alli pa je imela/ima vzornika. Dobro bi bilo, ko bi v iinformaciji prebrali kaj o njenem šolanju, seveda na ustreznem faksu, pa načrtih in tako naprej.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.