https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Pečarovcih so se nasmejali mami, ki je umrla dvakrat

Pečarovci, 08.02.2014 ob 8:00  

Kdor se je hotel sinoči dobro nasmejati, je moral priti v Pečarovce, saj so v sklopu tedna kulture občine Puconci v vaško-gasilskem domu člani gledališke sekcije KTD Miklavž pri Ormožu uprizorili črno komedijo v dveh dejanjih Mama je umrla dvakrat.


Črna komedija je prikazala vsakdanji dogodek na svojstven in šaljiv način, v katerem se je lahko prepoznal tudi marsikateri obiskovalec sinočnje predstave.

Pravzaprav je mama umrla trikrat

Občinstvo je spremljalo načrt bogate mame, ki je uprizorila svojo smrt, da bi ugotovila, kaj pravzaprav do nje čutijo njeni sorodniki, ki se z občasno sočnim jezikom pričkajo o dediščini. Mama pa, na njihovo veliko žalost, vstane od mrtvih in jih prelisiči, saj se pogrebna slovesnost nepričakovano spremeni v poročno, kajti mama se poroči s precej mlajšim medicinskim bratom. In spet umre. Vendar ni vse tako, kot se zdi. Tokrat si zaželi žaro in postavi malce nenavaden pogoj svojim sorodnikom, če želijo dedovati. Želja po denarju premaga vse zadržke in že si dediči manejo roke, na tem mestu pa se vmeša inšpektor. Na koncu se najdejo tudi takšni, ki so kos zviti mami, zgodba pa dobi novi prevrat.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2014 ob 12:38 krofaš gost

      Ka si nouri ka lidij še stojišča so bila puna .Bogme več je biolu ovij ka so nastopali kak gledalcov .Ha,ha, hoooooooooo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2014 ob 12:59 DRAGICA gost

      Pa rejsan jaku malu lidij ! Ka je te tou zaj v Pečorovcaj ??? Če domači ne špilate , te nejdejo lidgej glejdat ? Melita Ži. , vej pa tij si prava glumica , pa ka te zdaj te nej bilou poulek ?Zgrebaši , nesmite takši biti ! ?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2014 ob 13:59 gost gost

      krofaš, kak te tou ka si tij nej šou? tij si glij na nivoji takšnih predstav.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2014 ob 14:45 ms gost

      gost---gost 13:59@@ oslek jim je manjkal glij tebe bi ponucali si nej znal ka de predstava ? škoda

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.02.2014 ob 15:22 gost gost

      gost - ms, tij pa si očitno biu tan ka tou znaš. kakšno vlogo si špilo? verjetno si biu cvek v škrinji glede na to ka si zabiti.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.