https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Poklon kulturi v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 08.02.2014 ob 10:15  

V Kulturnem domu Gornja Radgona se je odvijala osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku.


Dogodek se je odvijal v dveh delih. Od 17. uri je bila organizirana razstava grafik in slik akademskega slikarja Lojzeta Logarja iz zasebne zbirke Radeta Bakraćevića. Razstavo je predstavil Marko Berdič. Po ogledu ter predstavitvi umetniških del se je dogajanje preselilo v dvorano kulturnega doma, v kateri se je odvijal program kulturne predstavitve.

Lojze Logar se je rodil 30.7.1944 v Mežici. Svoje ustvarjalne začetke je preživel do 1980 v Radencih. Slikarstvo je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani v obdobju med 1964 ter 1968.  Leta 1974 je nadaljeval dodatni študij v zahodnem Berlinu. Lojze Logar je trenutno eden najbolj znanih slovenskih akademskih slikarjev. Trenutno živi v Izoli in dela na Akademiji za likovno umetnost kot profesor za grafiko in slikarstvo.  Samostojne razstave je imel na vseh petih celinah, na katerih je pogosto pobiral ugledne nagrade za posamezna umetniška dela. V  razstavljenih delih v Kulturnem domu Gornja Radgona je prepoznavna izrazita tehnika globokega tiska, sitotiska, ter slikarstva v prevladujoči akrilni tehniki na platnu ali papirju.

Kulturni večer je potekal s kvartetom Feguš ter povezovalcem programa Tilenom Artačem. Po odigrani slovenski himni je župan Anton Kampuš s spodbudnimi besedami ponesel občinstvo skozi zgodovino Gornje Radgone. Župan je poudaril pomembnost povezanosti, danes ločenih delov nekoč skupnega mesta Gornja Radgona, za prihajajoče rodove, ko raznolikosti morda ne bodo več poznali.

Po županovem govoru je prevzel besedo povezovalec in komik Tilen Artač, ki je z imitacijo znanih slovenskih politikov, do solz nasmejal občinstvo. Med nastopi komika so za glasbene navdihe skrbeli člani Kvarteta Feguš, ki so v ritmih ameriških skladateljev ponesli občinstvo vse do svetovno znanih del klasične glasbe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.