https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Dokležovju ob kulturnem prazniku podelili priznanja

Dokležovje, 09.02.2014 ob 13:00  

V dvorani vaškega doma Dokležovje je potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob tej priložnosti so podelili jubilejno priznanje ter Gallusove in Linhartove značke. Organizatorji so pripravili zelo pester kulturni program, obarvan s plesom, glasbo in recitiranjem sonetov.

Slavnostna prireditev, ki je potekala v vaškem domu Dokležovje se je začela z državno himno. Sledil je bogat kulturni program, ki so ga pripravili učenci glasbene šole Murska Sobota in Beltinci, učenci osnovne šole Bakovci s podružnico v Dokležovju, pevke "Jesensko listje", družina Gornjec, člani DPM Dokležovje in še ostali nastopajoči. Predsednica DPM Dokležovje Marija Zver je spregovorila nekaj besed o nocojšnjem prazniku. Med drugim je povedala tudi, "da bi ta praznik kulture vsem nam moral pomeniti mnogo več, saj smo se s Prešernom slovenci povzdignili v sam vrh evropske in svetovne poezije. Zato se ne bi smelo naše razmišljanje in čaščenje končati s proslavo enkrat na leto, ampak bi se morali z našim velikim poetom družiti ves čas." 

Koordinator JSKD OI Murska Sobota Geza Kišfalvi je podelil jubilejno priznanje ter Gallusove in Linhartove značke za glasbeno ter lutkovno in gledališko dejavnost. Bronaste Gallusove značke so prejele Judita Šiško, Lidija Ropoša in Marjana Kuzma. Srebrne Gallusove značke pa so prejele Marija Zver, Zorjana Kurbos, Katarina Gomboc, Marica Kuhar, Pavla Balažic, Marija Lukač, Albina Gornjec, Leon Kuzma, Anika Sreš in družina Gornjec. Za dolgoletno delovanje so društvu DPM Dokležovje podelili jubilejno priznanje. Marija Zver je dobila še častno Linhartovo značko za delovanje na lutkovnem in gledališkem področju. Ob koncu kulturnega programa je predsednik krajevne skupnosti Simon Horvat čestital vsem dobitnikom priznanj in se zahvalil za obisk. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2014 ob 13:10 VANEK gost

      ŠKODA ; DA NIMATE DOVOLJ SVOJIH LJUDI ZA NASTOPANJE ! Tale starjazen, je pa že višek vseh neumnosti , ki pravgotovo ne spadajo zraven , in povrh vsega še dobijo ( PRIZNANJA ) ? Uboga in slabotna po vsebini , je bila tale proslava !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.