https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

PGD Černelavci: Podpisali listino o prijateljstvu, pomagali na Notranjskem

Černelavci, 11.02.2014 ob 12:00  

Prostovoljno gasilsko društvo Černelavci je bilo v tem letu že zelo dejavno. Izvedli so dve merjenji zdravstvenih parametrov, podpisali listino o prijateljstvu s hrvaškimi kolegi Bednja in vodili skupino prostovoljcev iz murskosoboške gasilske zveze na intervenciji na Notranjskem.


Na podlagi predhodnih temeljitih priprav (nabava ustreznega materiala, aparatov, zagotovitev prostorov v prostovoljcev) je skupina upokojenih medicinskih delavcev in drugih aktivistov pričela izvajati akcijo kontrole krvnega sladkorja, holesterola, krvnega pritiska, indeksa telesne mase in telesne teže. Prva akcija v Černelavcih je bila v začetku januarja, na akcijo pa se je odzvalo veliko zainteresiranih občanov, tako da v razpoložljivem casu niso uspeli opraviti vseh testiranj.


Druga akcija je bila 4. feburaja, udeležilo se je je 30 občanov, obiskala pa jih je tudi dr. Zorica Levačič. Naslednja testiranja bodo predvidoma vsak prvi torek v mesecu.

Z PGD Bednja odslej tudi prijatelji "na papirju"

Na 89. rednem letnem občnem zboru PGD Černelavci, ki je potekal 1. februarja, so se srečali gasilci iz treh držav Evropske unije, na srečanju pa so tudi svečano podpisali listino o prijateljstvu med PGD Černelavci in PGD Bednja. Oba predsednika društev, Horvat in Bistrović sta v svojih nagovorih poudarila pomen prijateljstva.

Pomagali tudi na Notranjskem

Poleg drugih aktivnosti, pa so černelavski gasilci v preteklih dneh pomagali tudi pri odpravljanju posledic ujme na Notranjskem.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2014 ob 12:10 gost gost

      Pa ka je to za skpucala od članka.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.