https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Stanje mačka, rešenega iz deroče Mure, se izboljšuje

Veterinarska ambulanta Gornja Radgona, 14.02.2014 ob 14:00  

Kot smo že poročali v članku, je novinar pri zbiranju informacij o dvigu vode reke Mure, iz deroče vode rešil mačko skoraj gotove smrti. Ponovno smo preverili, v kakšnem stanju je muc.

 

V veterinarski ambulanti v Gornji Radgoni smo obiskali muca, ki bi se skoraj utopil in preverili njegovo stanje. Kako in zakaj se je znašel v Muri, ni znano in bo po vsej verjetnosti ostalo zavito v tančico skrivnosti. Veterinar, ki je mačka oskrbel, nam je postregel z vsemi informacijami o stanju muca ter povedal, da so izvedli vse pomembne preiskave in meritve parametrov, ki določajo optimalne vrednosti za normalno življenje.

Vrednosti meritev v kartoteki so bile v nekaterih primerih zaskrbljujoče, vendar smo bili pomirjeni, kajti veterinar je zagotovil, da bodo še izvedli naknadne preiskave ter omogočili mucu normalno zdravljenje.  Zanimalo nas je tudi, če običajno take živali  humano uspavajo, vendar nam je bilo zagotovljeno, da te nevarnosti ni in da bodo resnično poskrbeli za nedolžno žival. Po ocenah naj bi bil muc star 11 do 13 let in slabo vidi, kar bi lahko bil vzrok, zakaj je zašel v Muro. Ta domneva lahko morda popolnoma izključi krivdo človeškega krutega dejanja.

Vendar ob pogledu v kletko bi se vsakomur omehčalo srce. Muc je mirno spal, v kotu sta bili postavljeni posodi s hrano in vodo. Po oceni veterinarja naj bi bil muc shiran in onemogel in verjetno ni zaužil hrane že dlje časa. Muca smo fotografirali tudi izven kletke. Po poročanju veterinarja se zelo dobro počuti. V kolikor se lastnik ne bo našel, obstaja možnost, da se najde kdo med mnogimi ljubitelji in zaščitniki živali, ki bi onemoglemu mucu, ki slabo vidi in smo mu dali ime Muri, olajšal zadnje obdobje življenja v ljubezni in skrbi. Kot pravi pregovor "Življenje brez ljubezni je kot dan brez sonca."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2014 ob 14:47 Gost gost

      Okreva bolje od Schumachera.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2014 ob 15:52 mucko gost

      Tako kot ljudje tudi živali v starosti potrebujejo še več nege in skrbi,kar vračajo z veliko hvaležnosti in nežnosti.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.02.2014 ob 23:54 no name gost

      Novinarju, ki je rešil tega mačka, pa kapo dol. Malo je ljudi, ki bi to naredili.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2014 ob 7:15 Muri gost

      Vsaka cast!Tudi mi smo pred petimi leti nasli le nekaj tednov starega in bolanega mucka ob Muri.Na zalost ni slo brez antibiotika. Vzeli smo ga s sabo v München. " Muri " nam vraca hvaleznost vsak dan.Sedi ob meni in vas pozdravlja.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.02.2014 ob 20:16 vtoplenijk gost

      Mačka trbej predlagati za osebnost meseca februara šče boukše za osebnost leta če bi rejšili klošara nebi nišče napijsal kak okrejvle pa če njemi što dal jesti -BUDALE ENE- mijslin rejsan.......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.