https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Fotografska razstava v Dosorju

Dosor, 15.02.2014 ob 11:30  

V prostorih doma za starejše občane Dosor, je potekala fotografska razstava. Ob živih barvah ter izvedbi posameznih skladb na klavirju, so obiskovalci lahko občudovali fotografije, ustvarjene v pravem času, na pravem mestu.  

 

Člani likovnega društva Gornja Radgona so v prostorih  doma Dosor prikazali ustvarjena dela. Likovno društvo deluje na strokovno vodenih delavnicah. Kot častna gostja je razstavo odprla priznana fotografinja Maja Šivec, ki živi trenutno v Mariboru.

Izvedena delavnica, v kateri so nastala dela, je bila enodnevna. Udeleženci so spoznavali zgodovino fotografije ter tesno zvezo med likovno in fotografsko smerjo. Praktičen primer fotografiranja so lahko udeleženci izvajali na področjih Radencev ter na Vidičevi domačiji, ki je v lasti znanega slikarja.

Razstavljene fotografije prikazujejo natančno odmerjen čas zaslonk, izredno dobro nastavljene pozicije predmetov ter natančna obravnava pogojev, ki so bili dani v danem trenutku. Ostra slika pa je le dokončen rezultat, ki ga fotograf želi. Ob pregledu del so lahko gostje tudi prisluhnili glasbenim izvedbam na klavirju, na katerem je Melita Rauter v izvedbah Bachovih in Cernohovskih melodij mešala fotografsko umetnost s glasbenimi ritmi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.