https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti so zaigrali študenti glasbe iz Gradca

Murska Sobota, 19.02.2014 ob 8:00  

Včeraj je v dvorani glasbene šole v Murski Soboti potekal koncert študentov Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. 

Na koncertu so se predstavili Andrej Kos (harmonika), Urban Meža (kitara), Aleksandra Škrilec (flavta) in Vid Ščavničar (harmonika). 

Andrej Kos se je po končani nižji glasbeni šoli vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo Maribor. Leta 2012 se je vpisal na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Prejel je tudi nekaj nagrad iz državnih in mednarodnih tekmovanj.

Urban Meža je kitaro začel igrati pri 8-ih letih. Že v času nižje glasbene šole se je udeleževal državnih kot tudi mednarodnih tekmovanj. Srednjo glasbeno šolo je obiskoval in zaključil na umetniški gimnaziji v Velenju. Trenutno študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

Aleksandra Škrilec je glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Gornja Radgona. Že v tem času se je udeležila večih tekmovanj na državni in mednarodni ravni kot solistka in članica komornih zasedb. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Redno se udeležuje seminarjev pri priznanih flavtistih. Od leta 2012 študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

Vid Ščavničar se je po nižji glasbeni šoli vpisal na UG v Mariboru. Leta 2010 je uspešno opravil sprejemni izpit na Akademiji za glasbo v Gradcu, kjer obiskuje pouk harmonike. Je dobitnih večih nagrad na državnem in mednarodnih tekmovanjih. Udeležil se je tudi nekaj seminarjev za harmoniko. V privatni glasbeni šoli Jama v Murski Soboti poučuje harmoniko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.