https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Najbolje se živi na Dunaju, a tudi v Ljubljani ni slabo

20.02.2014 ob 14:00  

Dunaj, kjer si kruh služijo tudi številni Pomurci, je bil že peto leto zapored razglašen za mesto z najvišjo kakovostjo življenja. Slovenska prestolnica je zasedla 72. mesto.


Mednarodna raziskava Quality of Living je pokazala, da so v letu 2013 med 223 svetovnimi mesti kot mesto, ki ponuja najvišjo kakovost življenja, najbolje znova ocenili življenje v prestolnici naših severnih sosedov. Kakovost življenja v omenjeni raziskavi ocenjujejo tujci, ki so zaposleni v tujih mestih. Lestvica je izdelana na podlagi 39 različnih kriterijev, med drugim ocenjujejo tudi politično, socialno in ekonomsko klimo, osebno varnost, možnosti izobraževanja, infrastrukturo, javni promet ipd. poročajo Finance.

Petič po vrsti je na vrhu lestvice avstrijski Dunaj, ki mu sledi švicarski Zürich, ki je na vrhu lestvice pred Dunajem kraljeval kar sedem let. Na tretjem mestu se nahaja Auckland, ki mu sledita München in Vancouver. Naša Ljubljana se nahaja na 72. mestu, izmed evropskih mesti, ki so sodelovala v raziskavi, pa se je najslabše uvrstila gruzijska prestolnica Tbilisi, ki je zasedla 191. mesto. Na repu lestvice pa znova najdemo iraški Bagdad.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.