https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Gledališka igra poštar Jakec

Kulturni dom, 21.02.2014 ob 10:45  

V Kulturnem domu Gornje Radgone je bila izvedena gledališka igra Poštar Jakec. Pred polno dvorano so publiko ponovno navdušili že znani igralci v novi igri.


Gledališka igra Poštar Jakec je ponovno navdušila radgonsko publiko. Že v letih od 2010 do 2013 je Kulturno umetniško društvo Veseli oder izvajalo v radgonskem kulturnem domu igre Tašča.com. V sklopu iger Tašča.com so izvedli štiri odrske uprizoritve z naslovi Ricinusovo olje, Obisk iz Nemčije, Ljubezenske težave in Kukafca.

  

Igra Poštar Jakec se prične dramatično, ko gospodinja Micka skrivaj išče ljubezen preko ženitvene agencije. V velikem pričakovanju Micka vsaki dan pričaka poštarja, od katerega pa pričakuje priporočeno pismo, naslovljeno na njenega bivšega moža Ivana Piskerja. Po upokojitvi vaškega poštarja njegovo delo prevzame nov poštar Jakec.

Ta pa opravlja delo strogo, po pravilih in ne želi predati pošiljke nikomur drugemu kot samo Ivanu Piskerju, ki pa ne živi več na tem naslovu.  Mickino nesrečo reši naključje, kajti tast se prav tako imenuje Ivan. Po daljših zapletih končno Micka sprejme pismo. Zgodba se zapleta v sodelovanju poštarja Jakeca, Mickinih hčera Milene in Špele, inšpektorice Pepce ter Poldeta, ki se poteguje za Milenino roko brez uspeha.

Poštar Jakec reši to neprijetno situacijo ter pod krinko zavede Poldeta z informacijo, da je Milena zanosila. Ampak ta informacija ne ostane skrita. Kmalu zanjo izve celotna vas. Z ljubezenskimi težavami se spoprime tudi Mickin tast.

Zgodba je polna zapletov in nepričakovanih dejanj, ob katerih se je v smehu tresla vsa dvorana. Igra je bila izvedena v narečnem jeziku in se zaključi šokantno.   

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.