https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radenci: Književnost ob skodelici čaja

DOSOR, 22.02.2014 ob 7:30  

Prijetno druženje je potekalo ob čajanki v Domu za starejše občane Dosor, na kateri je tekla beseda o kulturi.


Ob skodelici čaja je potekalo prijetno srečanje, ki ga  DOSOR organizira s stanovalci. Čajanka pa ne pomeni samo pitje čaja, temveč predstavlja druženje manjšega števila ljudi, ki jih zanimajo ista področja. Udeleženke so razpravljale o zgodovini, poreklu, vrstah ter zdravilnih učinkih čaja.

Rdeča nit tokratne čajanke pa je bila »Čaj in književnost-skodelica človečnosti«. Tema se je prilagodila februarskemu druženju, ker je februarja tudi sama beseda književnost večkrat izrečena. Februar je namreč poznan tudi kot mesec ljubezni in romantike.

Izhodišče tovrstnega pogovora je bila knjiga japonskega poznavalca vzhodnjaških kultur in pisatelja Okakure Kakuzoja, z naslovom Knjiga o čaju. Poznavalci so ji nadeli ime čajna biblija.

Druženje  je potekalo v zadovoljstvu, predvsem pa v oblikovanju enakega mnenja, da je čaj vedno znova nedokončana zgodba. Po besedah udeležencev je to tudi temelj za vse naslednje čajanke, na katerih bo tekla beseda v druge smeri.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.