https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Turnišče: »Sumljivih« 70 tisočakov spodneslo direktorico občinske uprave

Turnišče, 24.02.2014 ob 8:45  

Direktorica občinske uprave Turnišče naj bi svojemu partnerju priskrbela za 70.000 EUR poslov, župan pa trdi, da ni bilo nepravilnosti.

Po poročanju RTV Slovenija je direktorica Alenka Horvat že odstopila, pogodbo o sodelovanju pa naj bi podpisal že prejšnji župan, sedanji pa nepravilnosti ne vidi, saj naj ne bi šlo zgolj za svetovanje, temveč tudi za pripravo projektne dokumentacije in pa tudi konkretno gradnjo občinske infrastrukture.

"Po mnenjih, ki jih imamo, se pravzaprav kaže, da ni bilo nobenih nepravilnosti," je za RTV Slovenija povedal župan Slavko Režonja. Prepričan je, da gre zgolj za politično kupčkanje pred volitvami, saj naj bi se direktorica in njen partner zbližala šele po podpisu pogodbe.

Direktorica pravi, da na govorice ne bo odgovarjala in da ni dala odpovedi, ker bi bila kriva, ter da bo svoje pokazala revizija. Takrat tudi pričakuje opravičilo za omenjene obtožbe. Župan se z njo strinja.

Revizija pa bi lahko pokazala še več nepravilnosti, saj nekateri kažejo s prstom tudi na direktoričino stanovanje, ki bi ga naj dobila po bližnjici.

 

    Fotogalerija