https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tropski raj na Meleh odprl svoja vrata

Mele, 28.02.2014 ob 16:00  

Danes je svoja vrata odprl Tropski raj v vrtnariji Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni. Ljubitelji orhidej, tropskih metuljev in papagajev si razstavo lahko ogledate vse do 23. marca.



"Božansko, rajsko in čudovito," tako so na kratko opisali že 6. razstavo Orhidej in tropskih metuljev v njihovi vrtnariji in niso se zmotili, kajti doživetje na razstavi je res nekaj posebnega in nepozabnega. Ob vstopu na razstavo vas očara tropsko podnebje, zvoki ptic in drugih živali v džungli, 150 različnih vrst orhidej, 500 tropskih metuljev, ki letajo iz cveta na cvet, in po novem tudi novost, tropske papige, ki jih je kar 13. Cilj njihove prve razstave leta 2004 je bil, da uprizorijo pravo tropsko džunglo, s tropskim rastlinjem, tropsko klimo in metulji, ki so seveda pika na i celotne razstave. Seveda so tako prebili led in uspeli s to ekskluzivno zamislijo in tako so vse do zdaj, vsako leto dodajali novosti, izpopolnjevali razstavo in se trudili, da bi ljudem pričarali nepozabno doživetje.

Od leta 2004, ko so v vrtnariji Kurbus pripravili prvo razstavo, jo od takrat pripravljajo vsaki 2 leti, saj je, kot pojasnjujejo, organizacijsko kot tudi finančno to velik zalogaj. Izdelava razstave traja približno 2 meseca, priprave pa kar 2 leti, tako da po končani razstavi začnejo organizatorji že planirati, pripravljati gradivo in vse potrebne stvari za novo, ki bo spet čez 2 leti. Tokrat bo Tropski raj v vrtnariji Kurbus trajal vse od 28. februarja do 23. marca 2014 od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, v soboto od 7. do 17. ure in v nedeljo od 8. do 17. ure.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2014 ob 16:51 ohideja gost

      Ohideje lepota , ki nam jih je dala narava. Tudi jaz jih obozujem saj so čudovite in jih imam kar nekaj v hisi. Nekaj bozanskega pa je ko vidis lepe pisane metulje. Vse cestitke vrtnariji Kurbus, ki se tako potrudi za svoje stranke in druge ljudi.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.