https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih slavnostno podelili štipendije

Beltinci, 03.03.2014 ob 9:00  

V soboto je v prostorih Občine Beltinci potekal slavnostni podpis pogodb o štipendiranju za šolsko leto 2013/2014. Študente je v nagovoru pozdravil župan dr. Gomboši, za kulturno popestritev pa je poskrbel Alen Pivar na harmoniki, sicer tudi dobitnik štipendije.


Štipendije v višini 120 evrov bo prejelo 10 študentov

Štipendije podeljuje Občina Beltinci v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo – PIF. Letos bo štipendije prejelo deset študentov, višina le-te pa bo znašala 120 evrov mesečno. Med dobitniki štipendij so: Nina Hanžič, medicina; Petra Erjavec, razredni pouk; Špela Rous, razredna stopnja; Kaja Cigan, podjetništvo; Petra Lovšin, gradbeništvo; Katja Horvat, predšolska vzgoja; Niko Smej, gradbeništvo; Mitja Ozmec, strojništvo; Aljaž Opaka, strojništvo; Alen Pivar, geografija.

Kot so nam zaupali na občini, imajo prednost pri izboru tisti, ki se izobražujejo za poklice, kateri veljajo za deficitarne in tisti, ki imajo višje povprečje ocen ter so že vsaj tri leta občani Beltinec.  So pa v Beltincih tudi prvi sodelovali s PIF-om. Višino štipendije ter število prejemnikov vsako leto določi občinski svet. Štipendija se podeljuje za eno šolsko leto, se pa študentje lahko potem ponovno prijavijo naslednje leto.

Špela Rous, študentka: "Štipendija pomeni finančno olajšanje."

Med dobitniki štipendije je tudi Špela Rous, študentka 2. stopnje magistrskega študija poučevanja na razredni stopnji, ki je povedala: »Štipendija mi precej olajša finančni vidik študijskega življenja, saj je le-to drago. Največ stroškov gre za hrano, prevoze in seveda za stanovanje.« Špela, ki sicer študira v Ljubljani, je o svojih ciljih za naprej dodala: »Želim si končati študij, potem pa se morda še vpisati na kakšen drug magisterij. Delam tudi z ljudmi s posebnimi potrebami, morda me bo zamikalo kaj v tej smeri, npr. defektologija. O tujini ne razmišljam veliko. Ker pa je trenutno težko najti službo, bom najverjetneje zaenkrat ostala v Ljubljani, čez nekaj let pa bi vsekakor rada prišla nazaj v Prekmurje

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2014 ob 10:31 marko gost

      ČESTITKE ŠTIPENDISTOM!!! KA JE TOLE ; SIN OD TOV. REGINE OZMEC ? Lepo , da je tudi ONA postala MAMA .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2014 ob 13:19 gast gost

      Kaj se niso nekdaj te štipendije podeljevale za deficitarne poklice. Ker učiteljice, vzgojiteljice, geografi, medicinske sestre...to mi nekako ne gre skupaj. Pa ne da bi imel kaj proti dobitnikom. Čestitam.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2014 ob 15:37 L! gost

      še vedno jih kao podeljujejo za deficitarne poklice, čeprav v polovici tega ni duha ne sluha o deficitarnosti oz. kako bi rekli, tisti, ki so bližje koritu svoje potisnejo zraven.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2014 ob 15:46 lolek gost

      kda do pa štipendije za zidara,tesara,strojnika,električara...?????????????????

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.03.2014 ob 19:30 ena gost

      Pa deca svetnikov, pa takši ka so finančno preskrbljeni. Joj, joj...

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.03.2014 ob 22:00 ibolka gost

      draga ena, to je nej socialna pomoč, ampak NAGRADA štipendiston za pridnost!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.03.2014 ob 22:21 J.Z. gost

      @gast Medicinka in medicinska sestra je nej eno in isto. :) Ta bodauča doktorca si definitivno zaslujži tao štipendijo.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2014 ob 2:30 dfuck gost

      Res je ibolka, da je to nagrada štipendistom za pridnost, s čimer se marsikateri brani pred očitki za vsakoletne izbrane kandidate. Je pa izbor žalosten zato, ker osebe, ki zelo dobro poznajo kandidate, vejo, da ti pri učnih dosežkih niso več kot povprečni, da nimajo potenciala za intelektualen vzpon (tle govorim o presežkih, ne skušam prikazati nekoga kot bolj neumnega, kot je), da njihova izbira poklica ni deficitarna, in torej za njihov izbor zadostuje le priimek - ki je kar zgovoren v skoraj vseh primerih, če poznaš okolje. Seveda je potrebna tudi določena mera zdravega razuma tako iz strani staršev kot tudi študentov, in sicer za zavedanje, da bi teh 120 evrčkov nekomu bilo zelo koristnih, ne pa kaplja v morje, kot je to nekaterim. Tega župana pa bi tudi morali menjat, ker ga obračajo vsi po vrsti, kamor jim paše. Čakam in čakam, da bom na sliki zagledal človeka, za katerega si bom sam pri sebi rekel, da si pa res zasluži to štipendijo. In teh ni malo v tej občini oz. pred temi jih je še najmanj 100 (no disrespect). Čakam pa tudi že zelo dolgo, da bo kateri izmed novinarjev začel razgaljati tovrstne pripetije in ne bo zgolj pisal, kar mu drugi povejo brez razmišljanja, ampak v Pomurju si bore malo ljudi kaj upa, zato pa smo, kjer smo.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.03.2014 ob 8:29 stric gost

      Gradbenik,strojnik može vsi ostali-prečrtaj;moje mnenje....DEFICITARNOST.....

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.03.2014 ob 12:58 gost gost

      Eni lidje rejsan ne poznajo srama. Ka bi te vsaj prikrili svoje delo, nej dali v novine vsen na ogled. Korupcija na viski. Saka cast!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.