https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ljutomerski policisti in občan v finalu za Junaka Slovenije 2013

08.03.2014 ob 7:30  

Policisti Policijske postaje Ljutomer in občan Ljutomera so bili uvrščeni v finalni izbor za naziv Junak Slovenije 2013, katerega častni pokrovitelj je predsednik republike Slovenije Borut Pahor, omenjeni naziv pa je v četrtek na finalni prireditvi na Brdu pri Kranju prejel policist postaje prometne policije Maribor Andrej Kovač.

Boris Kumer, Sašo Ferenčak, Borut Skuhala, Peter Dovečar in občan Janko Verščič so 28.februarja 2013 v večernih urah zaslišali eksplozijo v bloku blizu policijske postaje in so brez pomislekov odhiteli na pomoč. Do eksplozije je prišlo v 1.nadstropju, kjer se je razširil tudi požar in iz njega so rešili žensko. S tem svojim junaškim dejanjem so se uvrstili v finalni izbor za naziv Junak Slovenije 2013.

 

V soboto 1.marca pa je organizator finalne prireditve skupaj s predsednikom RS Borutom Pahorjem vse finaliste povabil na skupno druženje, ki je imelo drobrodelni pomen. Vseh deset predlagamih finalistov, ekipa Žurnala, predsednik RS in minister za kulturo in ostali prostovoljci so prisostvovali v posebni delovni akciji v Loški dolini. Lotili so se odstranjevanja posledic nedavne vremenske katastrofe na območju grada Snežnik. S tem dejanjem so pripomogli k ponovni otvoritvi vrat tega gradu obiskovalcem in turistom.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2014 ob 13:06 lolek gost

      Kak pa je kaj njihov komandir?? Lekar so pometli pod debele predpražnik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.