https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

Predstavitve oglaševalcev

PROSTOČASNE AKTIVNOSTI KOT PREPREČEVANJE KRIMINALITETE MLADOSTNIKOV

 

Turistično društvo Nočni pohodniki, iz Precetinec s financerjem programa Ministrstvom RS za notranje zadeve, izvaja program vzgoje za večjo varnost najbolj ogroženih skupin mladih.

Vsi mladi vljudno vabljeni na zaključno prireditev projekta, ki bo potekala

v torek, 14.12.2010 od 16.00 ure naprej v Mladinskem kampu Precetinci.

Želimo nadaljevati nikoli dokončano delo, saj gre za obsežno področje večih sklopov varnostne problematike mladih, kjer prevladujejo področja: nasilje nad in med mladimi, uporaba in vnos v svoje  telo prepovedanih substanc, razne oblike vandalizma in podobno. Izvajamo program, ki je namenjen ciljni skupini mladostnikov, ki so se znašli v položaju nizke kvalitete življenja in z občutkom brez perspektivnosti, kar jih posledično vodi v socialno odklonska vedenja in kriminaliteto.

Neformalno izobraževanje, aktivno državljanstvo, svetovanje za mlade

Zakaj izvajati program, Prostočasne aktivnosti mladostnikov? Ker smo mnenja, da je prav aktivno-kvalitetno preživet prosti čas mladih, njihova pravica in priložnost uspešne participacije in integracije, z visoko dodano vrednostjo za zdravo družbo vseh državljanov. Namreč, dolgo je prevladovalo mnenje, da je dovolj, da izobrazba mladostniku omogoči pridobitev znanj in spretnosti za opravljanje službe, oziroma ustvarjanje lastne profesionalne kariere.

Za vzgojo, ki bi vključevala prepoznavanje in vrednotenje preživljanja prostega časa mladostnikov, pa ni bilo veliko posluha. Izvedba našega programa mladostnikom ponuja nove oblike prepoznavanja le tega in sicer v obliki neformalnega izobraževanja, participacije kakor aktivnega državljanstva, informiranja in svetovanja za mlade. Kot pomemben je zajet vidik prostovoljstva in lastne ustvarjalnosti, strpnosti ter razne oblike aktivnega druženja. 

Prosti čas vpliva na kakovost življenja mladostnikov

Vstop v program je omogočen vsem zainteresiranim uporabnikom – mladostnikom, katere vabimo med nas z sloganom: Zakaj aktivno preživeti prosti čas, katerega si vzamemo zase, ni izgubljen in še kako vpliva na splošno kakovost življenja mladostnikov.

Izvajalec programa bo samo aktivno izvedbo programa oglaševal v raznih medijih ter v obliki distribucije informativnih  publikacij po celotni Sloveniji za dosego cilja, spodbujanje večje varnosti  mladih.

Projekt se izvaja  od  29.10. 2010 do 15.12.2010.


Delavnice se bodo izvajale v Precetincih, Ljutomeru, Murski Soboti, Mariboru, Kopru in Tolminu. Termine in točno lokacijo izvedbo aktivnosti bomo sporočali preko lokalnih medijev.

Mladostniki, vabljeni, spoznajte naš prijazen način dela v programu.


Informacije: td.cmzmp@siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.