https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Štefanec: »Če bo potrebno, se bom v postopkih izločil«

10.03.2014 ob 13:15  

Očitki na račun Štefanečeve strankarske preteklosti se kar vrstijo. Žerjav in Erjavec mu predlagata odstop, Štefanec se brani z možnostmi, ki mu jih dopušča zakon.


Odzivi na imenovanje murskosoboškega odvetnika Borisa Štefaneca na mesto predsednika KPK se kar vrstijo. Večino moti dejstvo, da je Štefanec le nekaj dni pred imenovanjem za šefa KPK izstopil iz Pozitivne Slovenije. Porajajo se vprašanja, kako bo Štefanec ravnal v postopkih proti članom stranke, katere simpatizer je bil.

Kot je Štefanec pojasnil za Delo, je iz stranke izstopil, da ne bi doživljal očitkov o pristranski obravnavi ljudi, ki so ali so bili člani Pozitivne Slovenije. »Če se mi bo zdel potrebno, se bom v takšnih primerih sam izločil, to mi zakon tudi omogoča,« je pojasnil o svoji strankarski preteklosti in morebitnih očitkih o konfliktu interesov na novem položaju predsednika KPK.

Foto: delo.si

Erjavec: »Če Štefanec ne bo odstopil, je s protikorupcijsko komisijo konec«

Kot smo danes že poročali, prejšnji minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj, Radovan Žerjav, meni, da se bodo pri številnih odločitvah Štefaneca na čelu KPK porajali dvomi zaradi njegove prejšnje strankarske pripadnosti, zato mu predlaga, naj odstopi. Štefanečev odstop pa se zdi primerna rešitev tudi za zunanjega ministra Karla Erjavca, ki meni, da bo v primeru neodstopa KPK izgubila kredibilnost. Po njegovem mnenju je, če Štefanec ne bo odstopil, s protikorupcijsko komisijo konec, saj nihče več ne bo verjel, da je verodostojna, da dela strokovno in politično nepristransko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2014 ob 14:09 gost gost

      Majster,mislin ka bi se tij mogo izlociti ze prej kak si se sploj prijavo.Ze na sliki zgledas pokvarjeni

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2014 ob 14:22 komisija gost

      Težko se je izločiti, če ti strici iz ozadja rečejo, da boš igral to vlogo. Boris je samo kmet na šahovnici.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2014 ob 14:50 zztzgzgzg gost

      LOPOV EDEN NAJ IDE V MURO DELAT........ V OČI NJEMI VUPAN POVEDATI KA JE BARABA VSEH BARAB. TO JE POPOLNA GOLJUFIJA PARAZIT EDEN ....

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2014 ob 14:53 zztzgzgz gost

      TEJ NAŠI POLITIKI SPLOJ NE PREMIŠLJAVAJO. ČE JE POGOJ KA NESMI BITI V NOBENI STRANKI KAK TE LEJKO GA SPLOH ŠTO PREDLAGA. NE RAZMIN TEJ BARABE KAK SE LEJKO TAK NORCA CELAJO IZ NAS KA DELAMO ZA NJIH .....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.03.2014 ob 14:56 pokemon gost

      kak ste zdaj glasni. čidi človik je biu Klemenčič?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2014 ob 15:10 gost x gost

      Stefanec nd blamenraj sebe pa prekmurja

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.03.2014 ob 15:20 Gost gost

      To so dnevi, ko je Prekmurje spet malo podobno razviti Sloveniji. Primorsko in Prekmurje povezuje rdeča nit Maher-Štefanec. Ka nedo vedno primorci pred nami, te Boris prosim, da zjebeš kedenskoga ministra Mahera in odstopiš še prle kak začaš delati. Te mo prekmurci zmagali in nišče nas več nede zajebavo. Absolutni prvak boš. Absolutno, de te tüdi Alenka razmela.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.03.2014 ob 15:22 JUJUJUJUTDFK gost

      POKEMON@ NE VEN KA ŠČEJŠ PRAVITI AMPA KKLEMENČIČ JE SIMPATIZIRAL Z LEVIMI TO SE TUDI VIJDI PO TEM KA JE EDNI JANŠO PREGANJAL ZARADI 20 000€ jANKOVIČA ZARADI MILIJONOV PA NE. pA TUDI vIRANTA SPLOH NE OMENJO ČEPRAV BI LEJKO ZARADI TISTIH KART. kA NE GUČIN DALE..RECIMO SENICA 7 MILIJONOV.....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.03.2014 ob 17:05 gost gost

      Boris, zakaj si nas zapustil. Saj smo te pa mi predlagali. Soboška osnovna celica pozitivne Slovenije že in bo žalovala za tabo. Boris s tabo v nove zmage. Za domovino...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.03.2014 ob 17:08 gost gost

      Še nekaj iz Borisovega gnezda (iz PS). "Dokazali smo vam, da znamo in zmoremo..." http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/sloveniji-za-kredit-47-odstotna-obrestna-mera-srbiji-dveodstotna

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.03.2014 ob 17:10 RKC gost

      PA BOKŠE KA JE NAŠ, KAK VAŠ !!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.03.2014 ob 17:14 RKC gost

      SAN POZABO, VIJ PA IMATE "ŠOŠA" TEJ BI BIL DOBER ZA VAS.....NEJ, NEJ NAJ JE RAJ ŠTEVANEC; TEJ JE ŠE NEJ ZAVERTIVL

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.03.2014 ob 18:09 Stewen gost

      HOČEMO KLEMENČIČA - Ne glede na očitke, da je so vsi, ki hočejo kaj doseči, v kateri od strank, se pridružujem vsem, ki prekmurskemu nesojenemu predsedniku KPK priporočajo odstop na samem začetku. Razni komentatorji sicer govorijo in pišejo, da bi on sicer bil samo formalni predsednik, glavno besedo pa naj bi imel član KPK, domnevni bivši kriminalist. Naš perekmurski predsednik bi bil torej le lutka. To pa, upam,da g. Štefanec najbrž ne bi rad bil. To, in predvsem to, bi moralo vplivati na njegov odstop. "Madež" pa je tudi prejšnje članstvo v trenutno pozicijski stranki PS, katere šef je ljubljanski župan, ki ga vsake toliko časa "preiskujejo", a nič ne dokažejo. Sicer pa je enako tudi z Janšem, katerega stranka se spet vzpenja, in sicer - takega mnenja pač sem -najbrž zaradi prekmurskih glasovalcev. Ljudje: "prebujdite se!" Na koncu še predlagam, da je treba v komisijo "kooptirati" nazaj Klemenčiča in Praprotnika; ta dva sta si upala proti vsakomur, pa naj je to strankarski veljak, župan, vojak ali pa "heilige Geist".

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.03.2014 ob 19:23 podgana99 gost

      pa ste že pa na naši- vaši,kurčevi kmetavzari prekmurski.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.03.2014 ob 23:04 gost gost

      @gost - JUJUJUJUTDFK, ne ven keri film si ti gledo ali kelko ges znan je Klemenčič dosta bole Jankoviča zjebo kak pa Janšo. Samo je tou sploj nej fora, fora je v ton ka se je končno začnolo neka premikati pa nešče pomali na prste stoupa ten lopovon lopovskin. Pouleg Jankoviča in Janše je sigdar več lidij v postopkih povezanih s korupcijo. In to je za pozdraviti. To ja je tej naš Štefanec biu v eni stranki je rejsan obremenjujoče ali najte mi enoga v toj našoj maloj vukojebini ka je nej nekak povezani s kakšnoh političnov opcijov, pa magari je simpatizer. Cejla država je politično kontaminejrana. Ka bi pravli, če bi Pahor potrdo nekoga ka je biu do pred tednon dni član SDS? Te bi verjetno bilo vse vrejdi. Si predstavlan kak bi internet jurišniki na velko pisali kak de se zdaj končno zgoudila pravica pa de Jankovič šou sedit. Pravica de se zgoudila gda ta oba, Jankovič pa Janša šla sedit, z njima pa cejla ostala četica pokvarjenih in skorumpejranih politikov.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.03.2014 ob 0:09 Medicius gost

      Vse bodo naredili, samo da KPK ne funkcionira in vi ovce padete na prvo potezo, kot da prejšnji vodje KPK-ja niso bili nekoč strankarsko usmerjeni.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.03.2014 ob 6:48 Gost gost

      Štefanec delaš v pisarni ali nej? Z ženo va se loučila, pa nucan dobroga odvetnika. Gučij se, da si dober na ton področji. Gnes mogouče prijden zvonijt.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.03.2014 ob 10:19 42 gost

      @gost,zglida ka se te je tvoja tudi navolila ,ve če je zdržala pol leta je ži siva gratala .mij mo pa srečni če te spakja v Ormož na zaprejti oddelek,ka de na Pomurci bar mir.AMEN

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.03.2014 ob 16:08 gost gost

      Štefanec ne bo se ti potrebno izločiti, sta te že podpredsednika. S.ebo boš Mahera. Zanima me ka boš imel napisano v delovni knjižici? Zaposlitev KPK: 0 dni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      11.03.2014 ob 16:36 johan gost

      Štefanec bo pisalo dobrodošli pa hitro odišli.li.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.