https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

DURS: Direktorica Temlinova zavrača očitke o poskusu vpliva na komisijo

19.03.2014 ob 9:00  

Z DURS-a pojasnjujejo, da je komisija, ki je pregledovala ročno izdana potrdila, delovala neodvisno.


Član komisije direktorico obtožil mobinga?

Zaradi ponarejenega datuma na davčnem poročilu, ki ga je murskosoboški davčni urad maja 2012 izdal Muri 05, da so pridobili licence za igranje prvoligaških in evropskih tekem, je direktorica urada Vlasta Temlin oblikovala komisijo za preverbo ročno izdanih potrdil v letu 2012 in 2013 na pristojnem oddelku. Komisija je nepravilnosti vsebinske narave ugotovila le pri davčnem kontrolorju, ki je izdal sporno potrdilo. So pa pred dnevi v Delu poročali, da naj bi jim eden izmed članov komisije zaupal, da komisija ni delovala neodvisno, ampak na osnovi zahtev in prisil direktorice Temlin in da v končnem poročilu manjkajo ugotovitve o nepravilnostih ostalih kontrolorjev.

Zadevo smo želeli preveriti tudi na Davčnem uradu v Murski Soboti. Naših vprašanj glede omenjenih obtožb, ki jih očitajo direktorici Temlin, na murskosoboškem uradu niso komentirali, so nas pa napotili na Službo za odnose z javnostmi Davčne uprave RS. Tam so nam odgovorili, da v zvezi z ponarejenim potrdilom teče preiskava, zato vsebinskih informacij o izdaji spornega potrdila ne razkrivajo.

So nam pa pojasnili, da je bila s strani direktorice Davčnega urada Murska Sobota 20. 1. 2014 imenovana komisija za preveritev ročno izdanih potrdil v letu 2012 in 2013 na oddelku za pravne osebe in za samostojne podjetnike na DU MS. Razen v omenjenem primeru, ko izdano potrdilo ni potrjevalo dejanskega stanja iz uradnih evidenc, je komisija v nekaterih drugih primerih ugotovila nepravilnosti, vezane na ravnanje z dokumentarnim gradivom in vodenjem postopka, so še pojasnili in dodali, da te nepravilnosti niso imele vpliva na pravilnost izdanih potrdil in so bila upravičeno izdana.

Foto: Google Maps

Direktorica Temlin zavrača kakršen koli poskus vplivanja na delo komisije

Po pojasnilih Službe  za odnose z javnostmi  je direktorica DU Murska Sobota Vlasta Temlin v zvezi z omenjeno zadevo povedala, da kategorično zavrača kakršenkoli poskus vplivanja na delo omenjene komisije. Dodajajo, da je po besedah vseh treh članov komisije, komisija pri svojem delu delovala neodvisno, strokovno in ni prejemala navodil s stani vodstva. »Komisija se ni posvetovala z vodstvom pri pripravi izvedbe nadzora in pri samem izvajanju ter, da je kot podlago za svoje delo uporabila zakonodajo in interna navodila DURS. Člani komisije poudarjajo, da pri svojem delu niso podajali subjektivnih ocen o pregledanih zadevah,« še pravijo na DURS-u.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2014 ob 9:33 ms gost

      Vsi znamo ka sakši ka je bil kda kaj krijv je trdil ka je nej nikaj krijv .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2014 ob 11:40 gost fuzbaler gost

      Te pa temlinova objavi kaksne sa kcije so sledile po ugotovitvi komisije. Potvorili ste datum zaradi enega brezveznega kluba.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2014 ob 16:18 mura gost

      Prihaja na vodilno mesto šef carine pa trbej malo mutiti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2014 ob 7:29 gost gost

      Temlinčka naj govori kaj hoče, sigurno je kriva in zato mora leteti. Baje se brez njene vednosti na davkariji ne zgodi nič. če je kdo dal potrdilo je to bilo po njenem ukazu. Komisijo za ugotovitev krivde je pa nastavila ona sama. Sicer pa je znano, da se že od davno druži s samimi mafijci.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2014 ob 10:15 lauraas gost

      Kot vedno, spet ne bo krivca (tokrat bo mogoče tiskarski škrat) in se čez čas vse iepo pozabi. In to za tako bedno stvar, da so se malo "zaletavali" po Evropi, narod je pa to plačeval.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.