https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Rokodelske delavnice v Segovcih

25.03.2014 ob 12:00  

V večnamenskem domu »Pri mlinu« v Segovcih v občini Apače, ki so ga svojemu namenu predali lani jeseni, se je v pol leta zvrstilo že okrog 15 prireditev, kar potrjuje, da je odločitev o izgradnji objekta bila več kot pravilna. Med posebej zanimive aktivnosti sodi tudi izvedba rokodelskih delavnic, ki so potekale vsak torek zvečer od lanskega novembra.


Delavnice je vodila Petra Hamer, namenjene pa so bile pletenju, klekljanju, kvačkanju, vezenju v različnih tehnikah ter še nekaterim ročnim delom. Vse, kar so naredile v času trajanja delavnic, so udeleženke z veseljem predstavile na tridnevni razstavi, ki je potekala konec marca. Predstavile so več kot sto različnih izdelkov, zraven pa je bilo tudi nekaj razglednic, voščilnic, velikonočnih okraskov in podobnih izdelkov. Kot je povedala Petra Hamer, ki je spregovorila tudi o pomenu delavnic in ustvarjanju udeleženk, so nekatere reči namenjene prodaji, saj želijo, da bi si udeleženke delavnic povrnile stroške nakupa materialov. Jeseni nameravajo ustanoviti tudi rokodelsko društvo, prav tako bodo s svojimi izdelki pripravile še kakšno razstavo v drugih krajih, tako po občini Apače, kot v okolici.

Na svoje pridne občanke je ponosen tudi župan občine Apače Franc Pižmoht, ki je ob otvoritvi razstave dejal, kako zelo je vesel, da so ženske s temi delavnicami spet obudile navado druženja in ustvarjanja izdelkov, ki predstavljajo narodno rokodelsko bogastvo.

Za kulturni program so z recitacijami poskrbeli učenci OŠ Apače: Žan, Nelli, Ana in Živa, glasbeni del sporeda pa je bil v domeni učencev ZGŠ Maestro Gornja Radgona (Jana, Eva in Živa). 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.