https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Jutri pomurski rokometni derbi med Pomurjem in Radgono

28.3.2014  

Pred sobotnim pomurskim rokometnim derbijem 2. slovenske rokometne lige med Pomurjem in Arcont Radgono, ki se bo odvijal v soboto, 29. 3. 2014 ob 19. uri v Športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota, smo opravili pogovor s trenerjema RK Pomurje in RK Arcont Radgona.


Gostovanje na prejšnjem derbiju v Radencih se vam ni izšlo po vaših željah. Menite, da bo tokrat drugače? Kje vidite vaše prednosti?

RK Pomurje (Neno Potočnjak) Tekmo v Radencih smo izgubili zaradi lastnih napak, saj smo v začetku tekme »zastreljali« preveč čistih metov, tako da so domačini, z nekaj lahkimi goli, nenadejano prišli do prevelike prednosti, ki je nismo mogli dohiteti. Težko je napovedati, ali bo tokrat drugače. V Kopru smo prvih 10 napadov prišli do čistega strela na gol, pa smo golmana »nastrelali«.To je bila kopija začetka tekme v Radencih. Mislim, da je trenutno naša prednost daljša klop, saj vsi igralci lahko nastopijo v vsakem trenutku tekme.

Na derbiju v Radencih se vam je izšlo po vaših željah. Kako bo tokrat? Kje vidite vaše prednosti?

RK Arcont Radgona (Borut Vereš) "Debri" v Radencih se je za nas končal zelo uspešno, že dolgo ni bila takšna razlika na "derbijih", pa vendar je ta tekma preteklost, sedaj je na vrsti nova, stanje v klubih se je malo spremenilo, tako da sedaj dajem prednost favorita igralcem RK Pomurja. Našo prednost vidim predvsem v moštvenem duhu, borbenosti ter nepopustljivosti do konca tekme.

Kako ste trenutno, ko je sezona na sredini drugega dela, zadovoljni z rezultati vašega kluba?

RK Pomurje (Neno Potočnjak) Rezultat bi vsekakor lahko bil boljši, čeprav tekme, ki jih "moramo" dobiti šele prihajajo. Zadovoljen sem z napredkom tako ekipe kot nekaterih posameznikov.

RK Arcont Radgona (Borut Vereš) Glede na število in mladost igralcev ter poškodb in odsotnosti moram biti z doseženimi rezultati zadovoljen. Z malo sreče bi še lahko imeli vsaj 4 točke več, vendar tako pač je v športu, enkrat dobiš, drugič izgubiš. S pravim in trdim delom bo ekipa samo napredovala in rezultati bodo boljši.

Derbiji vedno pritegnejo veliko gledalcev. Kako je voditi ekipo, pred bučnim navijanjem navijačev?

RK Pomurje (Neno Potočnjak) Mislim, da je prav večje število gledalcev zmedlo naše igralce na jesenski tekmi. Sedaj so že izkušeni, tako da mislim, da tokrat to ne bo ovira. Zame je velika čast, če pridejo ljudje gledat tekmo, saj to pomeni, da nas spoštujejo in da jim je mar, kar se dogaja. Bučno navijanje je samo dokaz vzpodbude ter pokazatelj, da smo vsi eno, da dihamo za isti cilj, da hočemo skupaj zmagati.

RK Arcont Radgona (Borut Vereš) Res je čudovito pogledati na tribune in videti veliko število gledalcev in navijačev obeh klubov. Zaradi bučnega navijanja je voditi ekipo malo težje, saj se je težje sporazumevati, po drugi strani pa ti že sam pogled na tribune da nek nov elan in voljo do še boljšega dela. Zdaj bo to meni kot trenerju že tretji "derbi", tako da sedaj že vem, kako je vzdušje na "derbijih" in se ga že veselim.

Med ekipama sta samo dve točki razlike. Ali se nam obeta zanimiva, razburljiva in borbena rokometna tekma?

RK Pomurje (Neno Potočnjak) Točkovna razlika na takih tekmah ni pomembna, čeprav gostje lahko rečejo, da so svoje storili, saj so nas doma premagali. Ta tekma bo vsekakor mnogo bolj dinamična, ostra in negotova. Pričakujem pravo borbo skozi vso tekmo.

RK Arcont Radgona (Borut Vereš) Pogled na lestvico kaže, da smo trenutno dve točki pred domačini, kar seveda ne pomeni nobeno prednost za mojo ekipo. Obeta se zanimiva in borbena tekma, vendar predvidevam, da tudi zelo »raztrgana«, z nekaj več napakami, ki bodo seveda posledica velike želje po uspehu. Na tej tekmi bo najbolj pomembna dnevna forma in srce igralcev in upam, da bo ravno to na naši strani. Torej kljub rahli prednosti domačinov, gremo odigrat kar se da všečen rokomet in naj zmaga boljši nasprotnik. Želim si tudi, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb, saj jih imamo v tej sezoni že preveč.

Na začetku sezone ste si zadali cilj, da tekmovanje zaključite v prvem delu lestvice. Do konca prvenstva je še samo 5 tekem. Ali ste na poti, da ta cilj osvojite?

RK Pomurje (Neno Potočnjak) Roko na srce, lahko zmagamo vseh 5 tekem, kar bi po mojih predvidevanjih bilo dovolj za 7. mesto. Gremo, tekmo po tekmo.

RK ARCONT Radgona (Borut Vereš) Cilj na začetku sezone je bil uvrstitev v prvem delu lestvice, to je torej do 7. mesta. Glede na razpored tekem in da je do konca le še nekaj tekem ter da imamo kar težki razpored, srčno upam, da bomo zdržali do konca in se na koncu uvrstili okrog 8. mesta, kar bi glede na vse pripetljaje v tej sezoni bila zelo zadovoljiva uvrstitev ob koncu prvenstva.

Derbi v številkah

RK Arcont Radgona je v drugem delu prvenstva izgubila samo z vodilnima Koprom in Črnomljem, ter prejšnji teden z Železniki in odščipnila točko Škofljici. Pomurje pa se v drugem delu prvenstva lahko pohvali s 4. zaporednimi zmagami, med drugim proti tokrat 2. uvrščeni Škofljici in 6. uvrščeni Ajdovščini – obe zmagi so dosegli v gosteh. Na prvenstveni lestvici je RK Arcont Radgona z 18. točkami na 8. mestu, RK Pomurje pa s 16. točkami na 10. mestu. Obe ekipi sta zmagali po 8x, medtem, ko je Arcont Radgona še 2x remizirala.

Ekipa Pomurja je skupno zadela 579 zadetkov, Arcont Radgona pa 572 zadetkov. Obramba Arcont Radgone pa je precej boljša pri prejetih zadetkih, saj jih je prejela 566, medtem ko so igralci Pomurja prejeli skupaj 698 zadetkov. Arcont Radgona ima daleč največ izključitev in sicer 123, Pomurja pa dve mesti za njimi z 97 izključitvami. Na lestvici najboljših strelcev ima Pomurje dva igralca in sicer Robi Kreft je z 144 zadetki trdno na 4. mestu, David Petraš pa na 8. mestu z 133 zadetki. Matevž Žunič (RK Arcont Radgona) pa z 121 zadetki ne zaostaja veliko. Tudi pri izvajanju 7-metrovk sta ekipi skoraj izenačeni. RK Pomurje je od 97 strelov, zadelo 74 (76,29% uspešnost), RK Arcont Radgona pa od 85 zadelo 66 strelov iz 7m (77,65%),

Tekma bo jutri ob 19:00 v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti. Poleg rokometa pa organizatorji niso pozabili niti na gledalce:

- med minutami odmora bodo nastopili plesalke plesne šole
- v polčasu bo nastopila akrobatska košarkaška skupina Ekonomske šole iz Murske Sobote, ki bodo pokazali nekaj vragolij na košu.
- žrebanje vstopnic, med drugim izlet v Benetke in vikend paket v hotelu za 2 osebi

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.