https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Likovna razstava Danile Krpič

DOSOR, 28.03.2014 ob 10:30  

 V Domu starejših občanov Dosor je potekala slikarska razstava, v kateri je slikarka Danila Krpič prikazala abstraktno umetnost v akrilni tehniki in polnih barvah.

 

Slikarska razstava večjih in manjših formatov slik je potekala v polnem preddverju obiskovalcev Doma starejših občanov Dosor. Razstava je nudila splošne informacije o ustvarjenih delih in prijetno glasbo, ki jo je igrala učenka Zasebne glasbene šole Maestro, Vita Senčar na klarinetu. Barvite slike, ustvarjene v različnih časovnih obdobjih, so navdušile obiskovalce razstave. V uvodnih besedah je predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjana Mijatović predstavila dosedanje življenje umetnice Danile Krpič. Svojo življenjsko pot je pričela na Tolminskem.

Po končani srednji šoli se je Danila preselila v Mursko Soboto, kjer pa se je, kljub redni zaposlitvi,  aktivneje posvetila umetnosti.  Slikarsko znanje je pridobivala 7 let v likovnih delavnicah akademskega slikarja Mirka Rajnarja, od tehnike risanja, perspektive, likovne kompozicije, študijskega risanja portreta in figure vse do slikanja pokrajin in portretov. Pridobljeno znanje je utrjevala s slikanjem in sodelovanjem na kolonijah s strokovnimi mentorji, obiskovanjem razstav vse od Ljubljane, Dunaja, Budimpešte pa do Benetk.

V likovni delavnici mag. Saše Bezjak je v letu 2012 pričela slikati večje formate v ekspresivnem načinu z uporabo akrilnih barv. Mag. Saša Bezjak je sodelovala tudi pri postavitvi razstave.  Danila Krpič je članica likovnega društva Mavrica iz Murske Sobota in od leta 2013 tudi Likovnega društva Gornje Radgone.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.