https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Pomurski »El Clásico« pripadel domačinom

Murska Sobota, 30.3.2014  

V zadnjih nekaj sekundah je Gerič odločil derbi in tako so se domačini maščevali Radgončanom za jesenski poraz.


Polna dvorana, odlično vzdušje, napeta, borbena in zanimiva tekma, ki je zmagovalca odločila v zadnjih sekundah. Vse tako, ko se za derbi spodobi. Začetek je bil zelo izenačen in prvih 15 minut smo gledali igro gol za gol. Domača plitka 5-1 obramba je Radgončanom povzročala nekaj težav, tako da je Pomurje povedlo z 9 : 7. Radgončani niso popustili in se hitro vrnili, a jim je izključitev Kocbeka v 19. minuti položaj otežila in Pomurje je povedlo s 13 : 9. V zadnjih nekaj minutah prvega dela so tudi Radgončani zaigrali obrambo 5-1, kar se jim je tudi izplačalo, saj so po nekaj zaporednih obrambah razpoloženega Selakovića približali na dva gola zaostanka. V nadaljevanju sta morala kar dva igralca Pomurja 2 minuti počivati zaradi kazni in Radgončani so se uspeli približati na gol zaostanka.

V drugem delu so Radgončani hitro izenačili, a so rokometaši Pomurja po nekaj napakah gostov nabrali prednost treh golov. Borbeni Radgončani so nato spet priključili na 18 : 18, imeli možnost, da povedejo, a so jo zapravili. Domači navijači so imeli razlog za veselje na tribunah v 47. minuti, ko je ekipa Pomurja povedla z 22 : 19. Po minuti odmora gostujočega trenerja Vereša  so Radgončani zopet borbeno zaigrali v obrambi in začeli loviti domače igralce, kar jim je tudi uspelo. Pomurje je preko Petraša v 58. minuti doseglo dva zadetka in vse je kazalo, da so blizu zmage, a gostje se niso predali. Borbenost v obrambi je bila poplačana in z dvema pridobljenima žogama so uspeli izenačiti preko Petroviča. Po še enem zapravljenem napadu domačinov, so imeli gostje napad za zmago, ki pa so ga zapravili in Petrovič je bil primoran protinapad prekiniti s prekrškom zaradi katerega je bil izključen. Domačinom je v zadnjem napadu ostalo 11 sekund, kar pa je bilo dovolj, saj je Gerič zadel s strelom iz 9 metrov in tako poskrbel za slavje domačih navijačev ter za zmago Pomurja.

 

 

Pomurje – Arcont Radgona 26:25 (14 : 13)

Strelci: Gerič 9, M. Kozelj 8, Petraš 5, Kreft 3, Legnar 1; M. Žunič 7, Kocbek 6, Petrovič 4, A. Žunič 3, Štumpfl in Ketiš 2, Zorko 1.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.