https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Prekmurski film Oča premierno predstavljen tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 25.11.2010 ob 9:24  

Po svetovni premieri, ki je bila septembra na filmskem festivalu v Benetkah, so celovečerni prvenec Vlada Škafarja Oča včeraj prvič prikazali tudi v murskosoboškem Starmaxu. Film bo znova na sporedu od 9. do 15. decembra.

V glavnih vlogah flma, ki je bil posnet ob Bukovniškem jezeru in v Murski Soboti, sta nastopila Miki Roš in Sandi Šalamon. Film o očetu in sinu, ki preživita dan v naravi, je poln sugestivnih podob, vabečih zvokov, liričnih povezav in skrivnih utripov srca.

Film režiserja Vlada Škafarja, ki je rojen Sobočanec, je bil dobro sprejet tudi na Beneškem festivalu. Na njem v programu tedna mednarodne kritike vsako leto izmed več kot 200 prijavljenih filmov iz vsega sveta izberejo le sedem prvencev, med katerimi je bil tudi Oča.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Karlo_Vrataric
      25.11.2010 ob 20:03 Karlo_Vrataric

      Film bo v Starmaxu na sporedu od 9. do 15. decembra ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. trivas
      25.11.2010 ob 20:10 trivas

      V Kulturnem domu v Beltincih bo film Oča predvajan v sredo, 08.12. ob 18.30. Brez vstopnine.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.