https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na regijskem kvizu »Mladi in kmetijstvo 2014« najboljša dekleta iz Svetega Jurija

01.04.2014 ob 17:00  

V organizaciji Kmetijsko svetovalne službe, KGZ Murska Sobota, Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici in občine Radenci, je v kongresni dvorani Zdravilišča Radenci potekal regijski kviz »Mladi in kmetijstvo 2014« za Pomurje.


Na tokratnem, že 42. tovrstnem kvizu, kjer se je pomerilo pet ekip (po dve ekipi Mladinskega društva Tešanovci in Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, ekipa Društva podeželske mladine Prlekija iz Ljutomera) je enako kot največkrat doslej (tudi lani) bila najboljša druga ekipa Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, drugo in tretje mesto pa je pripadlo obema ekipama Mladinskega društva Tešanovci, četrta je bila še prva ekipa DPM Sveti Jurij ob Ščavnici, peta pa Društvo podeželske mladine Prlekija.

Prisotne so pozdravili radenski župan Janez Rihtarič, vodja KSS pri KGZ Murska Sobota, dr. Stanko Kapun, predsednik Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici in član UO Zveze DPM Slovenije, Simon Černel in predsednik strokovne komisije Robert Jelen. Vse skupaj je povezovala Breda Žunič, za kulturni program pa so poskrbeli pevci kvarteta »Kapelski fantje« ter skupina Drotmantraši iz Radencev. Na tokratnem kvizu Mladi in kmetijstvo v Radencih, kjer so strokovno komisijo sestavljali strokovnjaki s KGZ Murska Sobota, so mladi odgovarjali na vprašanja o čebelarstvu in medu, trženju, vinu cviček ter socialnem podjetništvu.

Ekipa DPM Sveti Jurij ob Ščavnici bo tako pomursko regijo zastopala na državnem finalu, ki bo 12. 4. 2014 v Mirni peči na Dolenjskem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2014 ob 0:09 gost Erik gost

      Katera gospa pa je na drugi sliki skrajno desno zraven g. z očalmi?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2015 ob 17:49 gost

      How can I get in touch with Stanka Kapun

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.