https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Radenski svetniki razpravljali o novi ceni vode

Radenci, 02.04.2014 ob 7:00  

V ponedeljek je potekala 3. izredna seja Občinskega sveta Občine Radenci, na kateri so podali soglasje k imenovanju direktorice Javnega zavoda za turizem in šport Radenci ter razpravljali o novi ceni vode.

 

Soglasje k imenovanju direktorja JZ ZTIŠ

Dosedanji direktorici ga. Sonji Kreslin se je iztekel mandat za vodenje Javnega zavoda za turizem in šport Radenci. Svet zavoda je objavil javni razpis za prosto delovno mesto direktorja/direktorice zavoda. Na razpis se je prijavilo 10 kandidatov, 4 od prijavljenih, ki so izpolnjevali vse formalne pogoje razpisa, so bili povabljeni na predstavitev pred komisijo. Svet zavoda je za novo direktorico Zavoda predlagal go. Sonjo Billy. Svetniki so s 13 glasovi ZA od 16 prisotnih svetnikov podali soglasje k imenovanju direktorice.

 

Potrditev Elaborata o oblikovanju cen izvajanje storitev javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode

Svetniki so razpravljali o novi ceni izvajanja storitev javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode. Predlagana cena se spreminja zaradi spremenjene višine DDV-ja. Podan je bil tudi predlog spremembe višine omrežnine, in sicer bo v prihodnje občina subvencionirala 40% omrežnine (do sedaj 50%). Svetniki so brez razprave in podanih pripomb potrdili ceno izvajanje storitev javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode, ki jo je predlagalo podjetje SIM d.o.o. kot koncesionar.

 

Potrditev Elaborata o izvajanju javne službe oskrbe s pitno vodo v občini Radenci

Svetniki Občinskega sveta občine Radenci so že v letu 2011 sprejeli sklep, da se izvajanje javne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo prenese na JP Prlekija. Prav tako so svetniki potrdili Odlok o izvajanju javne gospodarske službe v Občini Radenci, v katerem je navedeno, da javno gospodarsko službo oskrbe s pitno vodo v Občini Radenci izvaja javno podjetje. Zapletlo pa se je pri sprejemanju Elaborata o izvajanju javne službe oskrbe s pitno vodo v občini Radenci. Razprava med svetniki, županom in direktorjem JP Prlekija, ki je elaborat pripravilo v skladu z dogovorom z Občino, ni pripeljala do cilja potrditve Elaborata.

Za izračun cene in omrežnine je bila upoštevana metodologija, ki jo je predpisala država in jo je občina dolžna spoštovati. Pred zaključkom razprave je predsedujoči povzel znano dejstvo, da JGS oskrbe z vodo nima urejene v skladu z veljavno zakonodajo, ki predvideva koncesijo, režijski obrat ali javno podjetje. Povedal je, da so dolžni spremeniti ceno v skladu z Uredbo. Nesprejem elaborata in cene v Uredbi predvideva sankcije v obliki kazni. Kazen je predvidena za odgovorne ljudi in občino. Če cene ne bodo spremenili, bodo morali te zadeve financirati iz proračuna. Predsedujoči je predlagal, da Elaborat potrdijo in gospodinjstvom ter nepridobitnim organizacijam sofinancirajo iz proračuna Občine Radenci 50 % cene omrežnine in 50 % cene vodarine. Predlog župana ni bil sprejet in svetniki predlaganega Elaborata niso potrdili.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.