https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Nova direktorica RTVS je postala Nataša Pirc Musar

08.04.2014 ob 12:30  

Nataša Pirc Musar je prevzela nove zadolžitve kot nova generalna direktorica RTVS.


V Ljubljani, 7. aprila je v tretjem krogu glasovanja podprlo odločitev o imenovanju nove generalne direktorice 15 svetnikov od 29. Pirc Musarjeva, ki zdaj opravlja funkcijo informacijske pooblaščenke, obljublja spremembe, kajti po njenem mnenju ni v RTVS zadostne skrbi za kakovostne kadre. Dodatna sredstva bo Pirc Musarjeva pridobila iz področja oglaševanja s prenovo programske sheme. Po predlogu Pirc Musarjeve naj bi razvijali programe na štirih kanalih. Prvi bi naj bil namenjen informativnim vsebinam, drugi filmskim vsebinam, tretji dokumentarnim oddajam za znanost in  kulturo, četrti pa otroškim mladinskim vsebinam. Ob enem je napovedala, da bi v primeru imenovanja  za generalno direktorico RTVS, izbrala tri pomočnike, Rosano Lemut Strle, Natašo Mahne in Gorazda Slaka.

 

Foto: www.ip-rs.si

Kot navajajo na STA, je na sam razpis za mesto generalnega direktorja RTVS je prispelo 7 vlog, od katerih je bila ena vloga nepopolna, oziroma ni ustrezala pogojem razpisa. Ostali kandidati, ki so poslali ponudbe, so zdajšnji generalni direktor RTVS Marko Filli, odgovorna urednica tretjega programa Televizije Slovenije Ljerka Bizilj, Roman Kolar, Marko Makarovič, Pirc Musarjeva in Dimitrj Rupel, ki je kasneje odstopil od kandidature. V drugi krog so se uvrstili Marko Filli, Ljerka Bizilj in Pirc Musarjeva, v tretji pa Ljerka Bizilj, ki je dobila 13 glasov in kot že navedeno, Pirc Musarjeva 15 glasov.

Enako kritična je bila tudi Ljerka Biziljeva z mnenjem, da sistem propada ter da je potrebno programsko shemo posodobiti. Dosedanjemu direktorju Marku Filliju se bo mandat iztekel 25. maja. Pirc Musarjevo čaka v letošnjem letu še imenovanje direktorja Radia Slovenije, kajti dosedanjemu direktorju poteče mandat oktobra letos, direktorju Televizije Slovenije Janezu Lombergarju pa se izteče mandat marca prihodnje leto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2014 ob 15:01 9up gost

      No; končno je Hanzi TV dobila še primernega direktorja. "zadomovinostitomnaprej!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.