https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Štihec in Brunčeva zaradi muze pod lupo nadzornikov

Murska Sobota, 10.04.2014 ob 8:00  

Nadzorni odbor Mestne občine Murska Sobota je ugotovil nepravilnosti pri projektu Sledi panonskih muz.

 

V okviru programa Evropske prestolnice kulture 2012 je med številnimi projekti bil sprejet tudi projekt Irene Brunec Tebi, Sledi panonskih muz v višini 35.000 evrov za t.i. kip muze Erato, ki stoji na Trgu kulture. Murskosoboška občina ga je sprva sofinancirala s 17.500 evri, kasneje pa z rebalansom proračuna projektu namenila še dodatnih 50.000 evrov. Skupaj je muza Erato murskosoboško občino stala 67.500 evrov. Posel je pod lupo vzel Nadzorni odbor murskosoboške občine ter odkril nekatere nepravilnosti.

Anton Štihec in Irena Brunec Tebi sta se znašla pod lupo nadzornikov.

Materialne avtorske pravice ima v celoti avtorica

Nadzorni odbor v svojem poročilu med drugim izpostavlja spornost pri opredelitvi materialnih avtorskih pravic iz naslova kipa muze Erato, ki so se prenesle na koproducenta oz. sofinancerja (Maribor 2012 – EPK in Mestno občino Murska Sobota) le za čas trajanja projekta, do decembra 2012. To pomeni, da ima od decembra 2012 materialne avtorske pravice spet v lasti avtorica, kar v praksi pomeni, da lahko avtorica za oglede, fotografije in podobne zadeve zahteva plačilo. Murskosoboška občina v svojem odzivu navaja, da je mestna uprava v skladu s priporočili nadzornega odbora nemudoma pristopila k pridobitvi materialnih avtorskih pravic nad kipom.

Kip ni bil postavljen na kamnitem podstavku

Nadzorni odbor nadalje ugotavlja, da nasprotno z elaboratom projekta in tripartitno pogodbo kip muze Erato ni bil postavljen na kamnitem podstavku, ampak na betonskem, ki je občutno cenejši. Vsako spremembo pogodbe bi moralo Umetniško društvo Bronos sporočiti koproducentu in od njega dobiti soglasje, kar omenjeno društvo, ki ga je vodila Irena Brunec Tebi, ni storilo. In kaj pravijo na murskosoboški občini? »Glede na to, da odobrena skupna finančna sredstva za izdelavo projekta niso dopuščala izvedbo kamnitega podstavka, je avtorica preklicala kamniti podstavek in ga spremenila v betonskega, ki pa ne dopušča vklesavanja verzov.«

Rolka in sova nista bili zajeti v pogodbi

Nadzorni odbor je ugotovil tudi, da v pogodbi med opisom in obsegom del ni bila zajeta izdelava sove in rolke. Nikjer v pogodbi prav tako ni bilo definirano, kako ravnati v primeru, ko izvajalec dopolni oz. spremeni izgled celotne kompozicije kipa, nekatera pogodbeno dogovorjena dela ne izvede, izvede pa nekatere dodatna dela in jih zaračuna.

Omenjeno društvo je izdelavo rolke celo zaračunalo, murskosoboška občina pa je račun kljub temu plačala v celoti, čeprav bi lahko zahtevala izločitev tega dela iz računa in ustrezno zmanjšanje višine izstavljenega računa.

Je Štihec ravnal nevestno?

Domnevne nepravilnosti so se pojavile tudi pri porabi proračunskih sredstev za projekt. Proračunska postavka je bila namreč uvedena šele med letom 2012 z dodatnim sofinanciranjem izdelave kipa muze Erato v višini 50.000 evrov, ki so jo plačali davkoplačevalci. Štihec je v okviru rebalansa proračuna za leto 2012 predlagal dodatno sofinanciranje izdelave bronastega kipa muze Erato na kamnitem podstavku, a 1.10. 2012 je ponovno bil obveščen, da Irena Brunec Tebi ne namerava postaviti kamnitega podstavka, ampak betonskega.

Štihec je tako v rebalansu navedel, da bo kip muze Erato postavljen na kamnitem podstavku, v pogodbi z Umetniškim društvom Bronos pa je kamniti podstavek izločil kot predmet pogodbe. 

»Muza je enodimenzionalni kič«

Na Pomurec.com smo o financiranju in strokovnosti kipa pisali že v preteklosti. Takrat nam je o strokovni plati kipa dal mnenje Robert Inhof, dolgoletni priznan likovni kritik, član slovenske sekcije Mednarodnega društva likovnih kritikov AICA iz Pomurja in direktor murskosoboške galerije: »Muza ni nikakršna umetnina, pač pa dekorativni predmet, oziroma enodimenzionalni kič, ki je povsem na ravni izdelkov, kakršni se pomanjšani prodajajo v različnih bižuterijah,« je dejal Inhof.

Strokovnost umetnice kritizirali tudi drugi priznani strokovnjaki

Podobnega mnenja kot Inhof so bili tudi nekateri drugi strokovnjaki, med drugim je kritiko podal tudi ugledni umetnik, dolgoletni profesor na Likovni akademiji, Prešernov nagrajenec, edini kipar, ki je član SAZU, DragoTršar, ki nam je v zvezi s kipom povedal: "Takih ženskih figur, kot naj bi bile muze v Murski Soboti, je na stotine. To dobite takorekoč povsod. To ni unikatno umetniško delo." 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      10.04.2014 ob 8:53 smrt

      In pejnezi idejo tak ta brezi veze za nika vrejdne Muze .Naj Štihec in Brunecova data pejneze nazaj .Vse drüjgo bi bilo bole važno napraviti za te pejneze nej pa postavlati kijpe nič vrejdne .Što in kelko turistov dnevno prijde gledat te brezivezen kijp ? Kak so motali kelko turistov de v mesto privabo kijp in ge so zdaj tej turisti ? Čüdno kelko Štihec ma napak pa sumljivij poslov pa nikome nič .Da san pijsal na forumi iz čidij pejnez se tou dela te so vsi mlatili z odgovori da 1 € nej šol iz Občine za to Muzo zdaj pa je istina inačiša .

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2014 ob 9:00 Štihcova muza gost

      Pa naj ga ljudje že enkrat odpikajo. Komaj čakam oktober.

      27 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2014 ob 9:08 štihceva muza gost

      Komaj čakam, da bo že enkrat oktober, da se rešimo tega škodljivca. On kao varčuje in ne more dati 3.000,00 Eur za raziskovalne tabore za mlade, lahko pa da 67.500,00 Eur za muzo. Bljak...

      25 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2014 ob 9:26 Znan gost

      Če bo Štihec po volitvah moral iti, ga bo zamenjal pač ”drugi Štihec”. Način “Štihec” je v glavah več kak pol Sobote.

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.04.2014 ob 9:29 Janica gost

      Ta muza je totalna antipropaganda Murske Sobote. V Soboti bi mogli delati na delovnih mestih pa nej skulpturaj. Tak se pa nika nede tu zgodilo ka so vsi povezani in so vsi dobro zaslužili. To je tak kak če bi naroučo in plačo Mercedes doubo pa Kijo.

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.04.2014 ob 9:34 nešče je potegno gost

      Sigurno je Štihec potegno velke pejneze. Ali je pa Irena njemi...

      29 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.04.2014 ob 10:19 kamen gost

      Nič na pamet. Nismo mi strokovnjaki. Naj ocenijo in sodijo tisti, ki so za to poklicani.

      8 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.04.2014 ob 10:32 ms gost

      ......kamen...............Ka nika na pamet ?Keri strokovnjaki tisti ka jim komandejra Štihec oni do presodili ka je vse vredi ne senjaj pa ne pametüj .Ka pa tisti nadzorni svet keri je kao dal OPOMIN Šiftari z Komunale ?Takši do priiskovali Štiheca ?Idi nazaj spat

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. dobrastreha
      10.04.2014 ob 10:35 dobrastreha

      Nikakor ne morem sprevideti ali je obraz od kipa Muzo ali Muza? Rad bi vedel ali je to sestra ali brat?

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.04.2014 ob 10:51 opa gost

      Ha ha keden dni ste nej nika objavili proti županu,san že mislo ka ste ga henjali preganjati ;-) Kak san bil naiven :-)

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.04.2014 ob 10:52 gost gost

      Ka pa pravijo Zamurjenci in Brat Đouži na murskon vali. Tak vse poprek radi komentejrajo, zdaj pa tišina. Aja, brat Đouži pa zamurjenec sta oča od Irene. Kakšno bi pa lejko povedala. O kemični sestavi brona iz katerega je kip, naprimer.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.04.2014 ob 10:54 opa gost

      Bog si ga vedi ka vse še nete do oktobra naprtili županu ? Dajte enkrat že malo svoje pod drobnogled ,bilo bi bole zanimivo in marsikaj bi se zvedlo.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.04.2014 ob 11:11 opa gost

      Zakoj ste zradirali komentar od gosta ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.04.2014 ob 11:12 ???? gost

      satana so tudi zradirali ;-)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.04.2014 ob 11:18 čudno gost

      kak ste čudni. župan vsak sam teden skoraj poskrbi ka mediji majo material za poročanje in kelko vidin tudi dosta ostalih medijov poroča o županovih zadevah -tudi nacionalni mediji, tak ka nič zdaj ne spreobračajte teme kera je dejstvo in realnost.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.04.2014 ob 11:24 preiskava gost

      Baje je zadeva že na policiji. Od soboškoga policaja san daubo tej podatek. Zadeva je več kak sporna, niti slučajno bagatelna.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.04.2014 ob 11:32 ada gost

      mediji so nika nej krivi, halo ljudje, nadzorni odbor je odkril nepravilnosti pa zaj so naj mediji krivi? ne bojte butci,...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      10.04.2014 ob 11:36 kamen gost

      Saj kdo bo pa poročal o dogajanju v občini, če nej župani? Recimo gradnja podvoza v Murski Soboti, ki jo izvaja občina.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      10.04.2014 ob 11:36 opa gost

      Nadzorni odbor ??? Ja ge pa so te do zdaj bili ??? Ne bojte smejšni,trbej pa malo čunto vrčti ka de se lejko glodala in to na ton portalu delajo redno in kak izgleda sistemski,vsaki telko časa in de trajalo do volitev.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.04.2014 ob 11:37 Nadzorni odbor gost

      Točno tak. Zdaj na konce de medij krijf ka je Nadzorni odbor Mestne občine Murska Sobota ugotovil. Pomurec je tau za razliko od sobotašinfo objavil. Pa v gnješnjon Vestniki je tude.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      10.04.2014 ob 11:38 nik gost

      Počasi, ampak vztrajno se dela na njegovih preteklih poslih. Koliko še on ne ve, da so njegova dejanja pod lupo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.04.2014 ob 11:40 poročilo gost

      Poročilo nadzornega odbora: http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/datoteke/Poro%C4%8Dilo%20nadzornega%20odbora-EPK%20in%20kipi%20in%20spominske%20plo%C5%A1%C4%8De%20MOMS%20za%202012.pdf

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. satan
      10.04.2014 ob 11:43 satan

      Mene pa zanima,što je bil v nadzornem odboru ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      10.04.2014 ob 11:44 poročilo gost

      Poročilo nadzornega odbora: http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/datoteke/Poro%C4%8Dilo%20nadzornega%20odbora-EPK%20in%20kipi%20in%20spominske%20plo%C5%A1%C4%8De%20MOMS%20za%202012.pdf

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      10.04.2014 ob 11:45 wewe gost

      Se vijde ka idejo volijtve cuj,same konzervativni članki in blatenje župana,,kak sako leto kda so volijtve..

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      10.04.2014 ob 11:48 Poročilo soglasno sprejeto gost

      Satan je postavil pravo vprašanje. Nadzorni odbor MO MS je soglasno sprejel poročilo o muzi. Med drugimi se je s poročilom strinjal tudi Marjan Žekš, kandidat za svetnika Modre liste Antona Štihca leta 2010 in v Nadzorni odbor MO MS predlagan s strani Modre liste Antona Štihca.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. satan
      10.04.2014 ob 11:52 satan

      Z kere liste pa so ostali ????Polek toga pa kelko jih je ka so kapute obrnoli ??

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      10.04.2014 ob 12:24 kirm gost

      Me zanima Celec da do tebe zele pod drobnogled? Mislin ka kaj kmalu.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      10.04.2014 ob 12:35 opa gost

      kirm,nej samo njega ge jih tu malo več,ka bi jih mogli malo pod drobnogled vzeti ;-)

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      10.04.2014 ob 12:48 Čika -pajo gost

      Po vsem slišanem po vsem videnem po vsem komentiranem bo pa res najbolše da prepustimo upravljanje džave, občin vseh javnih ustanov oziroma ustanov v državni lasti tujcem.Kajti tujci so zakon ,oni ne kradejo ono ne lažejo skratka cedi se med.Kako že pravi Cankarjev citat ZA HLAPCE ROJENI ZA HLAPCE VZGOJENI ker so hrbti upognjeni in biča vajeni. Bolj se bomo kregali med sabo bolj se bomo polivali z gnojnico bolj bodo tujci služili na naš račun.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      10.04.2014 ob 12:55 Odstopi zdaj gost

      Štihec odstopi že zdaj... Ne čakaj na jutri.

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      10.04.2014 ob 13:19 gost gost

      Še en novinarski zmazek z bombastičnim naslovom. Brunecova je tudi sošolka od Slavinca, šteri vodi koalicijo, šteri ma večino v mestnem svetu in šteri je sprejel proračun. Kak je zdaj te kriv Štihec, Slavinec pa nej? :) Župan sam nemre sprejeti proračuna. Aja, glavni urednik Pomurec.com je bil zavrnjen za sodelavca Soboških novin in se takoj trbej maščevati župane. Pritlehno.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      10.04.2014 ob 13:31 kolek gost

      Kdor si je prebral poročilo http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/datoteke/Poro%C4%8Dilo%20nadzornega%20odbora-EPK%20in%20kipi%20in%20spominske%20plo%C5%A1%C4%8De%20MOMS%20za%202012.pdf lahko razbere, da trditve ne držijo. O spremembi kipa je bila obveščena EPK Maribor in svetniki!!! Žalostno za nek medij, da navaja samo obtožbe, odzivnega poročila občine zapisanega v istem poročilu, pa ne navede. Temu se sicer reče zavajanje. Tako značilno za Pomurec.com, ko le-ta piše o županu.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      10.04.2014 ob 14:01 mediji gost

      prav je, da mediji take zadeve objavijo! ne se zdaj na pomurec zgovarjati, zakaj je to objavil.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      10.04.2014 ob 14:19 - gost

      to skropucalo naj odpelajo na šrotplac pa stržijo neka s toga, pa popravijo ceste po soboti

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      10.04.2014 ob 15:17 opa gost

      gost - mediji, se strinjam ka se objavijo nečednosti(preverjene nej pa tak neka v tri dni pisati ) ali ka dela te portal pa je že meji na obsedenost z županom.Ste kdaj zasledili ka bi se kda kaj pisalo o drugih,sami dobro veste o katerih mislim( velika soboška koalicija)Neka malo se pisalo,kak je bil mrtvaški avto v grazu,za keden dni pa ka je nadzorni odbor nej ugotovil napake pa je stvar bila rešena.Štiheca ja gonijo saki den,nega tedna ka tu nebi kaj zvedo o njem pa čeprav neutemeljeno.BOLANO in še enkrat BOLANO

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      10.04.2014 ob 15:50 dada gost

      ja ja, štihčevi zagovorniki, kar branite ga, prpalica dela, ha? he he

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      10.04.2014 ob 16:16 zaposlen na Komunali gost

      opa, je prišlo pri vožnji z mrtvaškim avtojom do oškodovanja javnih sredstev? NE. Je prišlo pri muzi do oškodovanja javnih sredstev? DA Je bilo glede mrtvaškega avtoja kaj objavljeno na tem portalu? JE BILO. Je nadzorni odbor Komunale ugotovil nepravilnosti pri vožnji z mrtvaškim avtojom v Graz. NI UGOTOVIL, KER JIH NI BILO. In kaj je zdaj problem? Mogoče to, da si nekdo upa objaviti nekaj kar je itak javno dostopen dokument o nepravilnostih Štihca.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      10.04.2014 ob 16:53 opa gost

      gost - zaposlen na Komunali se pravi ti podpiraš takšna dejanja kak je bil primer graz ? http://sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/potni-nalog-za-ikeo/44489#comment-95420 do ikeje pa nazaj je menje kilometrov kak je tu na potnem nalogu izkazano.Što je že tu bil v nadzornem odboru ???? zdaj pa si prešti http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/datoteke/Poro%C4%8Dilo%20nadzornega%20odbora-EPK%20in%20kipi%20in%20spominske%20plo%C5%A1%C4%8De%20MOMS%20za%202012.pdf če si napiši ka so nadzorniki ugotovili ???Ali je ger napisano ka je župan oškodoval koga ??? BOLANO in še enkrat BOLANO ka se idete na ton pljuvalniku.com

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      10.04.2014 ob 16:58 kure gost

      Mislim da bi bilo prav če bi vse župane dali malo pod drobnogled glede trošenja davkoplačevalskega denarja in javno objavili kdo dobiva delo in denar verjetno bi marsikdo premislil koga bo volil

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      10.04.2014 ob 17:03 zaposlen na Komunali gost

      opa, tij si slejpi. Župan je plačo račun za sovo na rolki, kera je nej bila predmet pogodbe. Sicer pa ka se brezveze razburjamo, zgoraj je eden napijso ka de policija mejla s ten primeron še dosta opravka. Iz poročila nadzornoga odbora se pa da več kak razbrati ka je šlo za korupcijo in očitna kazniva dejanja odgovorne osebe, Antona Štihca. Kmalu bivšega župana Sobote.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      10.04.2014 ob 17:18 dva lopova gost

      Pa ka ma mrtvaški avto veze zdaj z muzof. Se pravi ka nešče eno lopofščino brani z drujgof lopofščinov.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      10.04.2014 ob 17:54 opa gost

      gost - zaposlen na Komunali,če san ge slejpi ti nevejš šteti.So svetniki sprejeli ka de muza ? so določili keko dajo pejnez ?Pa kak lejko pišeš ka je župan plačo ?Od kda pa te župan komi kaj plačuvle ?Zakoj nekoga obtožuvleš ka je napravo kaznivo dejanje,če je še to nej sploj bilo na sodišču kamoli razsodba.Što pa de novi ali stari župan pa do odločili volilci in nej ti.Vupan,ka de dale dosedanji,saj če do tvoji (vaši) pridejo te nan nega več pomoči.Vse ka šče sedanji župan dobroga napraviti za občino ste vi (vaši)proti.Hvala van za kopališče in marsikaj,volilci tega nemo pozabili.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      10.04.2014 ob 19:55 smrk gost

      ge je gasilska lestvica kera je nujno potrebna za vse ljudi? jebeš tau muzo,sramota.....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      10.04.2014 ob 19:57 ms gost

      Šiftar je tüdi bil pod lupov nadzornikov ( pajdašov ) in nikomi nič in tak de pri Štiheci 100 %

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      10.04.2014 ob 19:59 Janez gost

      Ka je pa te nadzorni odbor do zdaj delal? Vepa o tem se je že te pijsalo da so postavlali, vsi so takoj pravili ka to nekaj nej v redi, nadzorni je pa zdaj ugotovo, uf to je pa res napredek, nemaš kaj.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      10.04.2014 ob 20:11 Janez alias Štihec gost

      Janez, Štihcov ritoliznik idi si pogledni poročila nadzornoga odbora na internetni strani MO Murska Sobota. Nadzorni odbor MO MS nadzira pretekle zadeve in torej ugotavlja gospodarnost in pa namenskost porabljenega javnega denarja. Ka pa de ti Janez alias Štihcov podrepnik ti pošijlan link, ge maš navedena vsa poročila, ki jih je nadzorni odbor opravo: http://www.murska-sobota.si/nadzorni-odbor . In če boš pogledno boš vido ka se praktično vsa zadnje objavljena poročila nanašajo na leto 2012.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      10.04.2014 ob 20:15 železen gost

      kelko je pa tisti železje pri btcju koštalo? tista rđajca? banda prokleta

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      10.04.2014 ob 20:22 Kolek zakoj lažeš? gost

      Kolek pravi: "O spremembi kipa je bila obveščena EPK Maribor in svetniki". Vsak, ki si prebere poročilo Nadzornega odbora MO MS si bo seveda lahko prebral RESNICO. V poročilu piše, da je Irena Brunec Tebi obvestila Zavod EPK, da bo spremenila podstavek iz kamnitega v betonski. V poročilu pa tudi jasno piše, da bi zato morala Irena Brunec dobiti soglasje Zavoda EPK, ki ga pa ni dobila. Svetniki pa sploh niso bili obveščeni, da bo muza na betonskem podstavku, ravno nasprotno. Pri rebalansu so bili eksplicitno zavedeni s strani župana, ker jim je pisno zagotavljal, da bo muza na kamnitem podstavku. Kolek zakoj si lažnivec? Saj znaš ka te vedno dobimo na laži.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      10.04.2014 ob 21:02 gost gost

      Lažeš ti: evo direktni citat iz poročila: "o spremembi elaborata je Irena Brunec obvestila direktorico javnega zavoda Maribor 2012 dr. Suzano Žilič Fišer, kar je razvidno iz elektronske pošte." in dalje: "S celotni projektom so bili mestni svetniki seznanjeni na 13 seji mestnega sveta" in dalje: "O rešitvi s podstavkom, ki jo je podala avtorica ob predhodni odobritvi EPK Maribor, si je delegacija EPK Maribor na čelu s programskim vodjem Mitjom Čandrom ob otvoritvi kip ogledala in ni imela pripomb". Što zdaj laže????? Zakoj toga v članke nega nindri zgoraj citiranoga teksta????? Ker bi potem napinjanje na to temo bilo brez veze. Zaegnouk znamo šteti in si zadevo lejko preštemo direktno v poročilu http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/datoteke/Poro%C4%8Dilo%20nadzornega%20odbora-EPK%20in%20kipi%20in%20spominske%20plo%C5%A1%C4%8De%20MOMS%20za%202012.pdf, tak ka mi nej trbej šteti teh umotovorov avtorjev Pomurec.com, šteri so VEDNO zlonamerni proti županu.. Narod vas je skapčo. Vse, kar pišete o župane je bližje resnici, če daš na minus 1 :)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      10.04.2014 ob 21:05 juhuhu gost

      rajši bi naj plačo lačnim otrokom kosila v šoli ali pa v vrtcih,nej pa za takšne bedarije ta meče pejneze.Če bi imel količkaj pameti v glav(samo je vrjetno NEMA) tou nebi delo!!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      10.04.2014 ob 21:12 gost gost

      Zgoraj je nekdo lepo napisal: "Brunecova je tudi sošolka od Slavinca, šteri vodi koalicijo, šteri ma večino v mestnem svetu in šteri je sprejel proračun. Kak je zdaj te kriv Štihec, Slavinec pa nej? :) Župan sam nemre sprejeti proračuna." Zakaj torej naslov članka ni: Slavinec s svojo koalicijo zrihtal posel svoji sošolki? Aja, vi ste forum, ki piše samo proti županu, zato tovrsten naslov ni možen. Je pa bližje resnici, ker župan mimo volje svetnikov ne more nikomur dati niti 1 eura. Raziskovlani novinarji na Pomurec.com. BI KDO POJASNIL TO NELOGIČNOST, DA TUNKATE ŠTIHECA, MUZO PA JE POTRDIL MESTNI SVET, KJER ŠTIHEC NIMA VEČINE.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      10.04.2014 ob 21:49 lolololooll gost

      ge pa pravin ka naj ostane, ker če pride drugi de pa drugi sebi grabo. trbej meti skoz enega župana pa ko si enkrat dovolj nagrabi potem več ne bo grabil. Če se pa župani menjujejo potem pa nikoli konva grabljenja

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. gost
      11.04.2014 ob 0:53 kje je soglasje o spremembah? gost

      Gost, Brunecova je direktorico javnega zavoda Maribor 2012 dr. Suzano Žilič Fišer obvestila o spremembi to je že res samo bi moral javni zavod Maribor 2012 o spremembi dati soglasje. PA GA NI. Če imata dve strani en predmet pogodbe seveda ni dovolj, da ena stran drugo stran enostransko obvesti, da bo nekaj spremenila ampak mora druga stran s tem soglašati. In v tem je cela zadeva. IRENA BRUNEC TEBI ni dobila soglasja o spremembah in župan jo je pri tem podpiral oz. ji stal ob strani. Svetniki pa so bili obveščeni o muzi na kamnitem podstavku ne pa na betonskem. A Mitja Čander je kao pregledoval muzo? In to na otvoritvi muze? Pa kdo na otvoritvi dela preglede? Čander je prišel na otvoritev, ne pa na pregled tega kaj se je naredilo in kaj ne. In še to gost, župan je mimo svetnikov Ireni Brunec plačeval muzo preko nakazil na društvo na mesto, da bi ji plačeval avtorske honorarje. To pa očitno zato, da se je izognil plačilu davka v korist Irene Brunec.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    55. gost
      11.04.2014 ob 7:04 opa gost

      d.jutro :-) vidim,da je prek noči kar nekaj komentarov izginilo :-( gost - kje je soglasje o spremembah?,ti pa si verjetno kar iz koalicije,oziroma ,kar z pluvalnika.com ker vse več in nam soliš pamet.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. gost
      11.04.2014 ob 8:13 sošolec gost

      prvo da razjasnimo. Novinar, ki si pisal članek - a si preveril svojo trditev glede tega, da sta bila sošolca? To seveda ne drži! Pa poglejmo dejstva: 1. Osnovna šola - Štihec 1. OŠ, Brunec mislim da III.OŠ 2. Srednja šola - Štihec Gimnazija, Brunec Ekonomska 3. Faks - Štihec študiral gradbeništvo, Brunec likovno umetnost Edino, kar ju lahko poveže je, da sta isti letnik in kolikor se še spomnim se niti družila nista v mladosti. Nisem zagovornik nobenega, Muza se mi zdi grozna, zapravljanje denarja za Muzo povsem nesprejemljivo za ta čas, a dejstva, ki se navajajo je vsekakor potrebno preveriti. Btw, tudi z Slavincem ni bila sošolka ampak samo ista generacija.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    57. gost
      11.04.2014 ob 8:15 Gost gost

      Še idnauk pijtan. Zakoj je članek o Maučeci, sekretari Državnoga svejta, v samo dvej dnevaj šau v arhiv? SLS še vedno ščiti svoje lidi, zdaj so se jim pridružili še prousti svetniki. Ob kelkid do me zbrisali?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. gost
      11.04.2014 ob 11:53 ms gost

      Zdaj malo nazaj so bilij Zamurjenci in so se nikaj nej opletali v "Muzo" ka bi kaj šinfali ka je g."Brunecova" seveda ........

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    59. gost
      11.04.2014 ob 12:57 poznam gost

      gost - sošolec,maš prav,ges poznan oba in lejko povem ka se irena nej z njim družila,ka se pa tiče osnovni šol pa mislim ka je irena odila na 1.šolo,Štihec pa na 2.šolo mogoče se motim http://www.shrani.si/f/3T/hQ/2gibCAXl/biografija-brunec-irena-.pdf

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    60. gost
      11.04.2014 ob 13:04 opa gost

      Spoštovani novinar,nan lejko prosim razložiš kda sta bila sošolca ?????

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    61. gost
      11.04.2014 ob 13:06 mogoče gost

      Mogoče v vrtecu :-)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    62. gost
      11.04.2014 ob 13:22 zaposlen na Komunali gost

      Ja to je zdaj jako pomebno kdaj sta bila sošolca. Bistveno bolj kot to, da je Štihec nevestno opravljal svoje delo.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    63. gost
      11.04.2014 ob 13:29 opa gost

      gost - zaposlen na Komunali,še kak je pomembno.Naslov članka kak glasi ?Zavajanje ljudi je po tvojem dovoljeno? Vsak,ki je prebral naslov je takoj podzavestno pomislil,da je res kaj ga obtužujete,če pa mu je bila sošolka.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    64. gost
      11.04.2014 ob 13:36 opa gost

      "o spremembi elaborata je Irena Brunec obvestila direktorico javnega zavoda Maribor 2012 dr. Suzano Žilič Fišer, kar je razvidno iz elektronske pošte." in dalje: "S celotni projektom so bili mestni svetniki seznanjeni na 13 seji mestnega sveta" in dalje: "O rešitvi s podstavkom, ki jo je podala avtorica ob predhodni odobritvi EPK Maribor, si je delegacija EPK Maribor na čelu s programskim vodjem Mitjom Čandrom ob otvoritvi kip ogledala in ni imela pripomb". Što zdaj laže????? Zakoj toga v članke nega nindri zgoraj citiranoga teksta????? Ker bi potem napinjanje na to temo bilo brez veze. Zaegnouk znamo šteti in si zadevo lejko preštemo direktno v poročilu http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/datoteke/Poro%C4%8Dilo%20nadzornega%20odbora-EPK%20in%20kipi%20in%20spominske%20plo%C5%A1%C4%8De%20MOMS%20za%202012.pdf, tak ka mi nej trbej šteti teh umotovorov avtorjev Pomurec.com, šteri so VEDNO zlonamerni proti županu.. Narod vas je skapčo. Vse, kar pišete o župane je bližje resnici, če daš na minus 1 :) gost - zaposlen na Komunali prešti si to ka je napiso gost-gost ali pa ti napišem v nemščini, aja vi na komunali ste bole slabi v nmeščini ka nucate zunanjo spremljevalko ka lejko sploj v trgovino idete.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    65. gost
      11.04.2014 ob 15:19 ms gost

      opa .......... vsa čast dobro si napijsal .Lili so nücali ka kao zna nemški gda so odili z mrtvaškin avtojon v Ikeo .Vej če bo po sreči de Ikea v Ljubljani te venda nedo nücali prevajalke Lili .No mogoče pa pa šteri iz Komunale nede znan Slovenski tam pa Prekmurski ne gučijjo .Svašta

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    66. gost
      11.04.2014 ob 18:00 xy gost

      če bi se eni ukvarjali sami s sebof, kelko se ukvarjate z drugimi, bi bil svet dosta lepši /mislin za vse komentatore/ ;)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    67. gost
      11.04.2014 ob 18:32 Stara ulica gost

      Ko se gre za javni denar, s tem tudi moj denar imam še toliko bolj pravico komentirati. Če je vse to res kar piše v članku je to ena velika svinjarija kaj se počne. In zato mora Štihec odgovarjati pred sodiščem. Če pa ni res pa mora novinar zato odgavarjati. Tak jaz to vidim, ki sem nevtralen.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    68. gost
      11.04.2014 ob 21:00 ms gost

      --xy-- sebe si tüdi prištel ka bi se sam sebof ukvarjal ?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    69. gost
      12.04.2014 ob 15:11 he he gost

      Mađister je skoraj isti kak http://www.youtube.com/watch?v=yN689jcWoZE

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    70. gost
      12.04.2014 ob 15:12 radirka gost

      zakoj radirate loleki eni istina boli ???

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    71. gost
      15.04.2014 ob 12:03 opa gost

      Zanimivo,naslov članka so ste spremenili,zakoj li ?Ka sta nej sošolca ?Če sta nej še en dokaz kak zavajate na tem portalu.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    72. gost
      15.04.2014 ob 22:20 br gost

      Ges osebno mislin ka je najboukši politik v Sloveniji gospod Celec.Da ma on govor te so vsi tiho,njegov glas je po moje kak muzika na harfo.Takšni politiki bi morali napravti svojo stranko,prevzeti od občine do evropskega parlamenta.Živela Černelavska stranka.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    73. gost
      16.04.2014 ob 6:54 opa gost

      gost - br,hvala ker si me nasmejal že zgodaj zjutraj .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    74. gost
      16.04.2014 ob 17:03 Černelavski gost

      Kak mo se mij černelavski smijali, kda de vaš Štihec v zatvore... Cimer de s Popovičon pa Kangleron.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    75. gost
      16.04.2014 ob 18:05 opa gost

      gost - Černelavski,ti samo voli svojega sovaščana domov si ga pelaj,če ščeš ali smejali mo se mi oktobra,kak pravijo kdor se zadnji smeje se najslajše smeje.Tak de še verjetno na pljuvalniku.com do oktobra bar eno 100 tem o štihecu.Pitan pa urednika ali novinara zakoj so spremenili naslov tega članka ???Ka ste mogoče najprle zavajali ljudi ???Še itak čakan odgovor kda sta bila štihec in irena sošolca.San 1000% ka nemo dobo odgovora.Telko o ton portalu kak objektivno pišejo špot pa sramota.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    76. gost
      16.04.2014 ob 22:35 ms gost

      ges mo na naslednjih volitvah volo gospoda Celeca, on je pripelal noč čarovnic v rakičan,v gradi je ta prireditev umrla.v rakičani se je ziher po mojem mnenji napravlo telko profita ka majo pejnez pa 5 let v naprej.osebno mislim ka je gospod Celec eden najbole sposobni politikov v evropi,on je prihodnost Evrope.Dajmo mu šanso,mislim ka bi iz slovenije lejko napravo močnejše gospodarstvo kak Švica.Njegov glas je tak pomirjajoč ka tudi če bi slučjno blefiral prepriča vse sogovornike.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    77. gost
      16.04.2014 ob 23:02 gost gost

      celec bi mogo biti najmenje glavni v združenih narodih. če je kakšna funkcija še više ga prosin spravte ta. čim dale od nas tem boukše.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    78. gost
      17.04.2014 ob 11:10 opa gost

      gost - gost,se strinjam z tabo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    79. gost
      17.04.2014 ob 11:12 opa gost

      Še vedno,čakam odgovor ZAKAJ STE SPREMENILI NASLOV ČLANKA ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    80. gost
      17.04.2014 ob 12:24 ges tudi gost

      Še vedno,čakam odgovor ZAKAJ STE SPREMENILI NASLOV ČLANKA ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    81. gost
      17.04.2014 ob 12:44 Pridejo novi gost

      Saj bodo sledili novi. Ne skrbeti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.