https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Odločilen dan za vodstvo PS

14.04.2014 ob 9:00  

Do 12. ure bodo znane kandidature za vodstvo PS

 

V PS pričakujejo do 12 ure pomembno obvestilo od vodje PS Alenke Bratušek in predsednika stranke Zorana Jankovića o tem, ali soglašata s kandidaturo za vodenje stranke. V kolikor to obvestilo ne bo predano, so odločili znotraj izvršnega odbora PS, bo ali Alenka Bratušek ali Zoran Janković izpadel iz kandidature za predsednika stranke. Stranka PS bo namreč na kongresu 25. aprila volila novo vodstvo. Kot poročajo v Slovenskih novicah, kandidature še nista potrdila možna kandidata. V pojasnilo je Maša Kociper povedala, da se, zaradi tako imenovane politične higiene, pričakuje potrditev kandidatur, kajti od zadnjega evidentiranja kandidatov je  minilo že več kot 6 mesecev. Zoran Janković je do sedaj o odmiku kandidature molčal.

Foto: Slovenske novice

Kot pomnimo, je bil kongres planiran že oktobra v letu 2013, vendar so ga odložili za obdobje pred  parlamentarnimi volitvami.  Premierka je v pismu članom najavila kandidaturo in ob enem pozvala člane, da strnejo vrste. Janković pa, kot že navedeno, še ni podal odstopne izjave od kandidature, čeprav sam navaja, da obtožnice zoper njega ne bodo vplivale na odločitev. Kandidat za predsednika lahko odmakne kandidaturo tudi na samem kongresu, med tem ko vložitev kandidature takrat več nebo mogoča. Glasovanje bo tudi tajno. Takoj, ko kandidata sporočita odločitev glede kandidature, se bodo priprave na kongres nadaljevale.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2014 ob 10:32 smrkci gost

      Za mene ni stranke,ki bi ji dal glas in za mene ni politika,ki bi dobil moj glas,ker v sloveniji so samo vsi politiki veliki lažnivci,hinavci in kradljivci že 23 let.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2014 ob 11:11 rešitev gost

      ne glumite.....vse je le igra za rajo.....nam pa preostane samo še to: http://pomurje.si/aktualno/pomurje/razglasili-panonsko-republiko/

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2014 ob 11:21 zgodovina gost

      o Bratuški, Jankoviču in PS kmalu le v pretekliku.......kak je že rekla: če ne veste in ne zmorete, odstopite......hahahaha (takoj, prosim)

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2014 ob 12:34 davek gost

      No, ura je odbila 12 in še vedno nič novega. Po pričakovanjih. Nikoli ne držijo svojih obljub. Tudi čisto vseeno mi je kdo bo šef te stranke in tudi vlade. Pa gorivo tudi naj krepko podražijo. Popoldan grem po nakupih v Avstrijo. Med vikendom je zmanjkalo piva. Še natankam mimogrede. Tudi pralni prašek je cenejši pri sosedih. Očitno se zgodovina ponavlja.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.04.2014 ob 13:11 Gost gost

      Zanimivo pa je, ka je PS (pre)dosta glasov dobila v Prekmurji. Pa kak se je Janković buno, ka jemi je Janša zeu 60 mi € in jih raztalo po Sloveniji. Prekmurci pa smo pa Jankovića volili. Stadion Mure še nema reflektore, Stožice pa je Janković naredo za 200 gledalcev na prvenstveni tekmi, plačali pa mo ga prek dokapitalizacije NLB tak ali tak vsi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.04.2014 ob 13:24 Lejla Hercegovščak gost

      Zoki in Plagiatoršek sta zgodovina... čas je za malega kardelja.Melita Ž. že piše prošnjo za v Šoltesovo stranko

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.04.2014 ob 14:44 ms gost

      Še tö jivi nosijo po interneti ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.04.2014 ob 15:07 besedanevelja gost

      "zgodovina" ima prav: še enkrat je Bratuškova pojedla svojo besedo...nekoč je tudi izjavila: če bo Jankovič kandidiral za predsednika PS, jaz ne bom kandidirala. Upam da zmaga Jankovič in se vlada sesuje, samo to nas še lahko reši....!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.04.2014 ob 19:43 Stewen gost

      ALENKA JE NAŠA - Nisem v nobeni stranki in nobene ne podpiram. Podpiram pa simpatične (četudi strankarske) osebnosti, še posebej če je to ženska. V prejšnji vladi mi je bila zelo simpatična Katarina Kresal, sicer ministrica za NZ, zdaj pa mi je zelo simpatična predsednica vlade Alenka Bratušek, zato si želim, da uspešno prestane "zagovor" v parlamentu in zmaga na strankarskih volitvah PS. Njo bi podprl, četudi bi bila v kateri koli drugi stanki (seveda, če ne bila katera poslanka še lepša). Povsem sem prepričan, da se z menoj strinjate tudi drugi - moški. Volivke-ženske pa ne bi bile ženske, ko bi se ne navduševale s katerim od moških lepotcev, pa naj izhaja iz leve ali desne "opcije". Volitve torej jemljem kot lepotno tekmovanje, saj lepotice ostaanejo, obljube, obljube ... pa so "lafi fari". - Slovenci moramo biti ponosni na Alenko, ko jo vidimo (kot predsednico-lepotico) v družbi svetovnih politikov. Pred nedavnim s francoskim "ženskarskim" predsednikom, ki se je po desetih letih razšel s partnerico, ki ji je sicer naredil štiri otroke.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.04.2014 ob 20:03 Jack Sparrow gost

      Pri nas je vse eno in isto sranje.... ali lejvi ali desni, vse so to navadni lažnivci, lopovi, ponarejevalci, zavajalci.... volimo PIRATE !!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.04.2014 ob 20:48 stif gost

      Stewena za ministra!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.04.2014 ob 22:33 politik gost

      Se strinjam Stewen. Meni sicer politika Alenke niti malo ni všeč. Ampak kot ženska pa kapo dol. Prava MILF-ica. Občudujem jo kot žensko. Drugače pa je vseeno, kateri bo šef PS. Ostale stranke bodo itak naredile vse, da do volitev ne pride, ker hočejo do konca obdržati svoje odlično plačane stolčke. In še nekaj, kar ljudje sploh ne razmišljajo. Nobeni stranki ni za volitve, ker nimajo denarja. Že lokalne volitve bodo okrnjene, ker vsem strankam primanjkuje denarja. Če bi pa še prišle predčasne parlamentarne, bi pa bilo zelo težko. Desni sicer govorijo, da bi imeli volitve, v resnici si jih pa ne želijo letos.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.04.2014 ob 10:01 Stewen gost

      Oh, HVALA! - Gost Stif je zgoraj zapisal: "Stewena za ministra!" . Oh, hvala! - Vem to je bila šala, saj sam nimam nobenih "atributov" za to dobro plačano funkcijo: nisem v stranki, nisem mlad, nisem lep ... Pa še nekaj je: nimam daru govora, povrh pa še tremo pred in med javnim nastopanjem. - Do sebe pa nisem nič kritičen, ko pa gre za pisanje, ker morda dokazujem s pogostim gostovanjem v Pomurčevi "komentatorski" rubriki. Če bi se mi že ponujala funkcija, bi sprejel "delo in naloge" v kaki službi, kjer bi bilo treba pisati (od)govore ali pa bi bil v službi v Vatikanu, kjer bi delal v službi, kjer pripravljajo papeževe (od)govore, stališča o važnih svetovnih in teoloških vprašanjih. Tu bi bil odločno za to, da se odpravi celibat (neporočenost duhovnikov), kajti tisti, ki jih kljub temu imajo, so dobri možje in očetje. S celibatom pa seveda nimajo težav naši evangeličani.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.04.2014 ob 10:03 Minister Stewen (po domače Stevo) gost

      Najboljša precednica v zgodovini Slovenije. Prekmurci bi morali stopiti skupaj in jo močno podpreti.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.04.2014 ob 11:46 feri gost

      ..in jo močno PODRETI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.