https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zavod Korak naprej tokrat dobrodelen z izmenjavo oblačil v Murski Soboti

Murska Sobota, 20.04.2014 ob 8:00  

V Spartacus Caffe-ju v Murski Soboti je potekala prireditev Swap party oz. izmenjava oblačil, ki jo je organiziralo socialno podjetje Zavod Korak naprej Murska Sobota.


Na omenjeni izmenjavi oblačil so lahko vsi zainteresirani svoja oblačila, ki so se jih naveličali oz. jih ne uporabljajo več, zamenjali za druga oblačila, ki jih ne uporablja več nekdo drug. Tako so osvežili svojo garderobo, pri tem pa niso zapravili niti evra. Vsak izdelek je namreč ovrednoten, saj so uvedli sistem točkovanja. Izmenjava oblačil je dogodek z več dimenzijami, je borba proti pretiranemu potrošništvu, je skrb za okolje in nenazadnje je tudi druženje in spoznavanje novih ljudi.

 

Namen te akcije je predvsem to, da se ljudje začnejo ločevati od stvari, katere kopičijo doma ter na ta način sproščajo materialno navezanost na predmetne stvari. "Velja eno nepisano pravilo, ko namreč daš stvari od sebe vstran, se kar naenkrat najde nova pot oz. prostor, da pridejo nove in sveže stvari. Novo pa ne pomeni, da pride zapakirano iz trgovine, saj je novo lahko tudi rabljeno. Delamo na tem, da bi izmenjave oblačil izvajali vsak mesec. Tovrstna prireditev je pravzaprav primer dobre prakse iz Ljubljane, pod okriljem Tekstilnice, Zadruge dobrote in Ekologov brez meja," je pojasnila Lea Cipot, ustanoviteljica Zavoda Korak naprej.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.