https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tekači Peace Run-a pritekli tudi v Veliko Polano

Velika Polana, 21.04.2014 ob 10:15  

Tekači iz organizacije Peace Run, ki te dni tečejo po Pomurju, so v nedeljo zvečer pritekli tudi v Veliko Polano. Nekaj kilometrov prej so se jim pridružili še domači tekači s katerimi so skupaj pritekli na cilj – domačijo Miška Kranjca, kjer jih je sprejel župan Damjan Jaklin.


Domačini so jim pripravili sprejem s kulturnim nastopom mlade violinistke in harmonikarja, županu pa so iz organizacije Peace Run predali potrdilo – certifikat, ki potrjuje, da so se v Veliki Polani priključili temu mednarodnemu tekaškemu dogodku. Tekači so iz različnih držav: iz Slovenije, Avstrije, Anglije, Slovaške, Hrvaške,  Belgije, Bosne, Malezije in drugod. Člani tekaške skupine se nenehno spreminjajo. Letos bo skupina tek končala v Beogradu in do takrat bodo tekli tekači iz več kot 60 različnih držav.

Ob koncu pa so povedali, da tečejo za mir, za katerega si je vedno potrebno prizadevati in hkrati skušajo spomniti, da vsak posameznik lahko nekaj spremeni: "Če želimo živeti v mirnem svetu, moramo biti mi prvi, ki bomo začeli z mirom in harmonijo." Za vse navzoče so zapeli svojo uradno himno, ki govori o miru.

Tekači so prespali na domačiji Miška Kranjca, saj so pred kratkim tam uredili ateljeje, ki so namenjeni različnim gostom, hkrati pa narejeni tako, da so s svojim arhitekturnim izgledom ne izstopajo iz okolja, ampak so zliti z okoljem.

Več fotografij s spodnji galeriji…

    Fotogalerija